Tips για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα – Τι πρέπει να αποφύγεις στη διατροφή σου

Η φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία

Tips αποτοξίνωσης

1. Αρχικά πρέπει να εξαφανίσεις από το σπίτι όλες τις τροφές που σε επηρεάζουν και σε κάνουν να χαλάς τη δίαιτα σου. Τα τσουρέκια και τα κουλούρια είναι οι πιο συχνοί ύποπτοι και καλό θα ήταν να τα μοιράσεις σε φίλους και γνωστούς.

2. Αύξησε σημαντικά την κατανάλωση υγρών, ώστε να βοηθήσεις το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες. Εκτός από νερό θα σε βοηθήσει το πράσινο τσάι, η λουίζα, το γαϊδουράγκαθο (καθαρίζει το συκώτι) και το τσάι μάτσα.

3. Θα μπορούσες να κάνεις μία ή δύο ημέρες “αποτοξίνωσης”, καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και άπαχα γαλακτοκομικά μόνο. Αυτό θα σε βοηθήσει να αισθανθείς περισσότερο ελαφριά αλλά και να κάνεις και μια ψυχολογική επανεκκίνηση για μια ισορροπημένη διατροφή μετά τις υπερβολές του Πάσχα.

4. Προσπάθησε να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα έτσι ώστε ο οργανισμός σου να αντισταθμίσει (και με αυτόν τον τρόπο) τις επιπλέον θερμίδες που έχεις καταναλώσει.

5. Αν και θεωρείς πως έχεις καταναλώσει υπερβολική ποσότητα κρέατος, η αυξημένη πρωτεΐνη μέσα στην ημέρα, όπως για παράδειγμα κοτόπουλο η ψάρι είναι απαραίτητη. Δεν είναι το κρέας αυτό που σε έχει επιβαρύνει, αλλά τα συνοδευτικά και τα γλυκά.

6. Προσπάθησε να μην καταναλώσεις μέσα στην εβδομάδα αλκοόλ και ζάχαρη.

7. Ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα smoothie από φρούτα, λαχανικά και γάλα αμυγδάλου.

8. Το βράδυ μπορείς να επιλέξεις ένα γιαούρτι με λίγη βρόμη ή μία σαλάτα ή μία κρύα σούπα λαχανικών.

Η αξία του ύπνου στην αποτοξίνωση

Η εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού ύπνου είναι απαραίτητη για την υγεία μας, αλλά και για την ενίσχυση του φυσικού μηχανισμού αποτοξίνωσης.

Ο ύπνος επιτρέπει στον εγκέφαλό μας να αναδιοργανωθεί και να επαναφορτιστεί, καθώς και να απομακρύνει τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια από αυτά τις τοξίνες είναι μια πρωτεΐνη, η οποία συνδέεται με τη ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer.

Με τη στέρηση ύπνου, το σώμα μας δεν έχει χρόνο να εκτελέσει αυτές τις λειτουργίες, επομένως οι τοξίνες μπορούν να συσσωρευτούν και να επηρεάσουν πολλές πτυχές της υγεία μας. Η κακή ποιότητα ύπνου έχει συνδεθεί με βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία, όπως το στρες, το άγχος, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2 και η παχυσαρκία.

Φρόντισε να κοιμάσαι επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα σε τακτική βάση. Εάν αντιμετωπίζεις αυπνίες ή ξυπνάς συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η τήρηση ενός προγράμματος ύπνου και ο περιορισμός του μπλε φωτός -που εκπέμπεται από τις κινητά, tablets και οθόνες υπολογιστών- πριν από τον ύπνο είναι χρήσιμες για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

πηγή: in.gr

(7)