15 τρόποι για να «ομορφύνετε» την ζωή σας!

Ο Νίκος Καζαντζάκης έχει πει ‘’έχεις τα πινέλα, έχεις τις μπογιές, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα’’…

Γράφει η Κατερίνα Ζαγοραίου

Τι ωραίο και πόσο εύκολο ακούγεται! Μπορείς να ζωγραφίσεις ότι θες! Αν θες ζωγραφίζεις την μιζέρια και την κόλαση, βάζεις πολύ μαύρο χρώμα και βουτάς μέσα και αν πάλι θες, ζωγραφίζεις με χρώματα έντονα και λαμπερά, κάνεις και πολλές πεταλούδες και το ονομάζεις παράδεισο.

Αυτό σημαίνει και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε πως από εμάς εξαρτώνται όλα. Το πώς θα ζήσουμε και το τι θα κάνουμε με το τόσο πολύτιμο δώρο της ζωής που μας έχουν χαρίσει. Εμείς αποφασίζουμε αν θα γίνουμε έρμαια των συνθηκών ή αν θα πάρουμε στα χέρια μας τα πράγματα και θα προχωρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πόσο εύκολο ακούγεται και πόσο ελπιδοφόρο, όμως πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό στην πράξη.

Δυστυχώς τα άγχη της καθημερινότητας ο αγώνας επιβίωσης… τα χρέη… όλα αυτά «τα πρέπει» και «τα μη» που μας δίδαξαν και μάθαμε τυφλά να ακολουθούμε μας κρατάνε σε μία κατάστασης απάθειας και ανοχής.

Ξέρετε πόσοι άνθρωποι ζουν απλά για να περάσει και αυτή η μέρα όπως λένε, ή το άλλο που έχω ακούσει να λένε πολλοί, νέοι μάλιστα άνθρωποι ,‘’Ζωή είναι θα περάσει’’. ΛΑΘΟΣ μεγάλο!

Πάρτε στα χέρια σας την ζωή, όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό και γιατί όχι αποτινάξτε από πάνω σας τον κομφορμισμό. Πάρτε τα πινέλα σας και ζωγραφίστε κι αν σας είναι τόσο δύσκολο, βάλτε απλά τις πινελιές εκείνες που θα σας κάνουν να περάσετε καλύτερα, να ζήσετε καλύτερα!

   Ξεκινήστε κάπως έτσι…

 • Απαλλαχτείτε από τον ‘’αυτομειωτικό σας εαυτό’’. Μας δίδαξαν τόσες παράλογες ιδέες και μας έμαθαν να τις ακολουθούμε πιστά με αποτέλεσμα να μην ακούμε, να μην βλέπουμε τίποτα νέο και να έχουμε χτίσει γύρω μας τείχη αυτοπροστασίας. Αφήστε πίσω όλους αυτούς τους εθισμούς, τους παραλογισμούς και ανοιχτείτε σε καινούργια πράγματα. Αρχίστε να ακούτε και να δέχεστε νέες ιδέες.

 • Αποτινάξτε από πάνω σας την τρομοκρατία της τελειότητας. Δυστυχώς μας έμαθαν να παλεύουμε για να γίνουμε τέλειοι. Τέλειοι μαθητές… τέλειοι γονείς… τέλειοι επαγγελματίες. Κάθε τι μη τέλειο τρομάζει. Για εμένα οι ατέλειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. ΟΧΙ! Δεν είμαι τέλεια και ούτε θέλω να γίνω. Έχω πολλές ‘’ατέλειες’’ και δεν ντρέπομαι καθόλου για αυτό. Να χαίρεστε και να τονίζετε την μοναδικότητα σας. Αν ο θεός μας ήθελε όλους ίδιους τότε θα είχε φτιάξει ίδια δέντρα, ίδια ζώα, ίδια πουλιά. Είστε μοναδικοί, ξεχωριστοί και αυτό είναι ωραίο.

 • Να χαίρεστε και να τονίζετε την μοναδικότητα σας. Αν ο θεός μας ήθελε όλους ίδιους
  τότε θα είχε φτιάξει ίδια δέντρα ,ίδια ζώα ,ίδια πουλιά. Είστε μοναδικοί, ξεχωριστοί και αυτό είναι ωραίο.

 • Βγάλτε από την ζωή σας τις τόσο πνιγηρές λέξεις… ’’δεν μπορώ’’, ‘’δεν γίνεται’’, ’’δεν έχω δυνάμεις’’, ‘’δεν περνάω καλά’’ και αντικατέστησε τις, με λέξεις, όπως: ‘’Ναι’’, ‘’ελπίζω’’ ,’’θα το κάνω’’, ‘’μπορώ’’, ‘’είναι δυνατό’’, ‘’θα γίνει’’. 

 • Σταμάτα να είσαι απαθής. Δεν υπάρχει χειρότερο από την απάθεια. Είναι καλύτερο να μισείς, να θλίβεσαι, να κλαις, να θυμώνεις,να αγαπάς, από το να είσαι απαθής και να γίνεσαι έρμαιο των καταστάσεων, των συνθηκών και των ορέξεων των άλλων.

 • Βάλε στόχους, μικρούς για αρχή και προσπάθησε να τους πραγματοποιήσεις.

 • Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα.

 • Μην ασχολείσαι με λάθος προβλήματα. Σίγουρα το αν  θα αρέσει στον άντρα σου το φαγητό ή τι χρώμα θα βάψεις τα μαλλιά σου δεν είναι πρόβλημα.

 • Διώξε από την ζωή σου τους ανθρώπους ,είτε είναι σύντροφος, φίλοι, οικογένεια, που σε κακοποιούν σωματικά ή ψυχολογικά. Μη τους δικαιολογείς. ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ.

 • Άρχισε να λες ΟΧΙ. Όσο κι αν προσπαθείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους, αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα είναι δυσαρεστημένοι.

 • Αν δεν σου αρέσει ο τόπος που ζεις ή εργάζεσαι… άλλαξε τον. Αν δεν μπορείς να τον αλλάξεις προσπάθησε να τον προσαρμόσεις στα μέτρα σου.

 • Κόψτε παλιές… κακές συνήθειες.

 • Σταματήστε να παραπονιέστε. Η γκρίνια φέρνει γκρίνια…

 • Βάλτε το γέλιο στη ζωή σας. Γελάστε όσο μπορείτε περισσότερο .Γελάστε και χωρίς λόγο αν γίνεται. Δεν υπάρχει τίποτα και κανένας που μπορεί να σας σταματήσει από το να το κάνετε αυτό. Το γέλιο μας φτιάχνει τη μέρα, μας κάνει πιο όμορφους και πιο δυνατούς.

 • Ζήστε το σήμερα!

 

 

(1440)