Διάστημα ανάρρωσης

Η ολική ανάρρωση μπορεί να πάρει χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, το άτομο πρέπει να βρει τρόπους να διαχειριστεί τη κατάθλιψη, και να ζήσει με την ύπαρξη της. Σε αυτό βοηθούν τόσο η ψυχολογική ή / και ιατρική περίθαλψη όσο και πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους για να είναι εύκολη και ανώδυνη η διάρκεια της θεραπείας.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για το άτομο να βρει τον τρόπο με τον οποίο ηρεμεί και σταματάει το άγχος του. Δεν πρέπει ακόμα να υποβάλλεται σε δραστηριότητες και διαδικασίες που ούτως ή άλλως είναι ψυχοφθόρες.

Ταυτόχρονα η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει καλή διατροφή, φυσική άσκηση, καλό ύπνο και αποφυγή αλκοολ επίσης βοηθάει στην αντιμετώπιση δυσάρεστων συναισθημάτων.

Να αναφέρουμε ακόμα πως η διαδικασία ανάρρωσης δεν έχει κατ ‘ανάγκην μια σαφή αρχή, μέση και τέλος. Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα μόνο επεισόδιο κατάθλιψης ή άγχους στη ζωή τους, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν περισσότερα. Γι αυτό και η διαδικασία ανάρρωσης διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

(28454)