Συμβουλές για να αποφύγετε το «άγχος» των διακοπών

Το καλοκαίρι είναι εδώ και αρκετοί οργανώνουν ήδη τις διακοπές τους με σκοπό να επαναφορτίσουν μπαταρίες! Πολλοί όμως επιβαρύνονται ταυτόχρονα με άγχος και ανησυχία

Οι διακοπές συνιστούν αναμφισβήτητα από τις πιο ξέγνοιαστες ημέρες της ζωής μας, όμως συχνά οι υψηλές προσδοκίες, η έλλειψη χρημάτων και άλλοι κίνδυνοι μπορεί να αποτελέσουν την έναρξη προβλημάτων, κυρίως σε όσους είναι επιρρεπείς σε άγχος ή κατάθλιψη.

Με καλή διάθεση, προνοητικότητα και προγραμματισμό ωστόσο, οι διακοπές μπορεί να σας αφήσουν μόνο με τις καλύτερες αναμνήσεις, χωρίς να σας επιβαρύνουν με άγχος. 

1. Προγραμματίστε εγκαίρως.

Κλείστε εγκαίρως τα εισιτήρια, το ξενοδοχείο που θα μείνετε και τακτοποιήστε κάθε εκκρεμότητα που γνωρίζετε. Σκεφτείτε πώς θα «περιποιηθείτε» τον εαυτό σας στη διάρκεια των διακοπών. Υιοθετείστε ρουτίνες αποκατάστασης όπως είναι ο ύπνος και το διάβασμα ενός καλού βιβλίου.

2. Αποφύγετε οικογενειακές συγκρούσεις.

Μείνετε διαλλακτικοί και κάντε υποχωρήσεις. Πάρτε όλοι μαζί από κοινού αποφάσεις με στόχο να ικανοποιήστε όλοι όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν έρθετε αντιμέτωποι με συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών, προτιμήστε ουδέτερες απαντήσεις, όπως “Ας μιλήσουμε γι ‘αυτό κάποια άλλη στιγμή”. Είστε διακοπές και θέλετε μόνο να περάσετε καλά! 

3. Ξεχάστε την τελειότητα.

Επικεντρωθείτε στα βασικά που κάνουν ευτυχισμένη την οικογένειά σας και σε όλα όσα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε. Μάθετε να είστε ευγνώμονες για ότι έχετε, άλλοι δεν έχουν ούτε αυτά! 

4. Δώστε προτεραιότητα στη σωματική άσκηση.

Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση, γι αυτό εντάξτε την ακόμα και στο καλοκαιρινό σας πρόγραμμα.Ένα γρήγορο περπάτημα για μισή ώρα μπορεί να κάνει θαύματα!

5. Μην «το ρίξετε» στο φαγητό και στο αλκοόλ.

Προτιμήστε δύο κομμάτια πίτσας από τέσσερα, καθώς και άφθονα φρούτα και λαχανικά. Διατηρήστε ένα δροσερό και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και ξεχάστε το αλκοόλ. Μπορεί να εντείνει τα συναισθήματα σας, να σας κάνει να νιώθετε πιο ξέγνοιαστοι και απελευθερωμένοι, όμως όταν εξασθενεί η δράση του, νιώθετε σίγουρα χειρότερα. 

kontasou.com

(27959)