Τοξικές ουσίες και παιδικά παιχνίδια

Η ασφάλεια των παιχνιδιών είναι κάτι που απασχολεί όλους τους γονείς. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τους κινδύνους που κρύβουν τα τοξικά παιχνίδια.

Οι γονείς, ξέρουν πώς να προστατεύουν τα παιδιά τους από κινδύνους, όπως μικρά παιχνίδια που μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό και ξεφτισμένα ηλεκτρικά καλώδια που μπορούν να προκαλέσουν σοκ, αλλά τι γίνεται με τους κινδύνους που δεν μπορούν να δουν, όπως μολύβδο στο χρώμα πολύχρωμων μπλοκ ή τις χημικές ουσίες σε ένα πλαστικό κύπελλο; Εδώ είναι οι τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές για την ασφάλεια των παιχνιδιών που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι γονείς.

Τοξικά παιχνίδια

Οι γονείς θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο για την προστασία των παιδιών τους από το χρώμα που περιέχει μόλυβδο σε ορισμένα παιχνίδια παρά για τα παιχνίδια τα οποία μπορεί να είναι μικρά και μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό.
Νέοι κανόνες από την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων ( CPSC ) επιτρέπουν την περαιτέρω πάταξη, σχετικά με προϊόντα που περιέχουν μόλυβδο, περιορίζοντας την ποσότητα του μολύβδου που είναι επιτρεπτή για ένα παιχνίδι.

Ένας νέος νόμος απαιτεί ότι οι αμερικανικές κατασκευαστικές και οι εισαγωγείς παιχνιδιών, πιστοποιούν τα προϊόντα τους που αφορούν τα παιδιά ότι πληρούν τους αυστηρότερους κανόνες ασφάλειας για την απαγόρευση του μολύβδου. Αλλά προσέξτε καταστήματα που μεταπωλούν παιχνίδια για μεγαλύτερες ηλικίες δεν είναι υποχρεωμένα να πάρουν την ίδια πιστοποίηση. Έτσι ίσως να θέλετε να ξεφορτωθείτε οποιαδήποτε παιχνίδια για μεγαλύτερες ηλικίες που βρίσκονται στο σπίτι σας, ειδικά εκείνα με την βαφή που ξεφτύνει.

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από μόλυβδο, μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία και έμετο, λήθαργο, αδυναμία ανάπτυξης, στασιμότητα βάρους και απώλεια της όρεξης. Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε εβδομάδες ή ακόμη και μήνες. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να γνωρίζετε τους κινδύνους και να είστε υποψιασμένοι. Και αν αποφασίσετε να πάτε το παιδί σας στον παιδίατρο, καλό θα είναι να πάρετε και το ύποπτο παιχνίδι μαζί σας.

Τοξικό παιχνίδια: Καλύτερα Πλαστικά

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και κυβερνητική έρευνα για παιχνίδια και μπιμπερό που περιέχουν δισφαινόλη Α, μια χημική ένωση που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πολλών πλαστικών ειδών και η ανησυχία αυτή αφορά, αν η ουσία αυτή έχει αναπτυξιακές επιπτώσεις στα παιδιά. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα που περιέχουν BPA σε ρυθμιζόμενες ποσότητες είναι ασφαλές. Ωστόσο, έχει διαμορφώσει μια νέα ομάδα έρευνας γιατην διεξαγωγή περισσότερης έρευνας.

Μια άλλη ουσία που έχει κάποιες κόκκινες σημαίες είναι οι φθαλικές ενώσεις, μια ομάδα χημικών ουσιών που περιλαμβάνονται σε μια ποικιλία προϊόντων, όπως τα παιχνίδια που είναι κατασκευασμένα από εύκαμπτο πλαστικό πολυβινυλοχλωρίδιο( PVC ). Οπότε αν δεν είστε σίγουροι για ένα παιχνίδι, κάντε μια έρευνα για λίστες με όλων των ειδών τα παιχνίδια με υψηλή επικινδυνότητα.

(1974)