Το Ψυχολογικό Συμβουλευτικό Αθηνών είναι εδώ

Δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη. Κάθε ηλικία. Κάθε στάδιο της ζωής.

Η Ιστορία μας

Ήταν άνοιξη 2007, όταν ο Σταμάτης Μαλέλης ξεδίπλωσε σε μια συνέντευξη ένα προσωπικό του πρόβλημα: τη μάχη με το τέρας της κατάθλιψης.

7 χρόνια μετά εξακολουθεί να λαμβάνει χιλιάδες μηνύματα από ανθρώπους που δίνουν τη δική τους μάχη και θέλουν να μιλήσουν μαζί του. Έπειτα από ομιλίες του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Πάτρα και Άνδρο, με προσέλευση μεγαλύτερη των 4.000 ατόμων, δημιουργεί το kontasou.com. Παρόλη όμως την πληρότητα ως προς την ενημέρωση και την πρόληψη, δεν ήταν αρκετό. Υπήρχε ανάγκη για έμπρακτη βοήθεια και υποστήριξη, γι αυτό σήμερα δημιουργεί το Ψυχολογικό Συμβουλευτικό Αθηνών.

Βοηθώντας τους ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή

Σε αντίθεση με άλλα ψυχολογικά κέντρα, όραμα του Σταμάτη Μαλέλη και λόγος δημιουργίας του Ψυχολογικού Συμβουλευτικού Αθηνών είναι πρωτίστως η αντιμετώπιση προβλημάτων και η βελτίωση της ψυχικής υγείας και ποιότητας ζωής τόσο του ίδιου του ατόμου, όσο και του περιβάλλοντος του. Ταυτόχρονα, μέσα από βιωματικά σεμινάρια και άλλα προγράμματα επιτυγχάνεται η πρόληψη, η αύξηση της ευαισθητοποίησης και η μείωση του στιγματισμού.

Η Επιστημονική ομάδα του Ψυχολογικού Συμβουλευτικού Αθηνών

Δημιουργεί λοιπόν μια ομάδα από ειδικευμένους ψυχολόγους, ψυχιάτρους και συμβουλευτικούς θεραπευτές που με πρωταρχικό τους κίνητρο την αγάπη για τον άνθρωπο, µελετούν την ανθρώπινη συµπεριφορά, συζητούν, κατανοούν και δίνουν λύσεις στις ατοµικές ψυχικές ανάγκες.

Αναγνωρίζοντας ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, η ομάδα του Ψυχολογικού Συμβουλευτικού Αθηνών εστιάζει σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε κάθε στάδιο της ζωής τους και μέσα από συζητήσεις, συνεδρίες και ομαδικές θεραπείες, σχεδιάζει εξατομικευμένα προγράμματα.

Πως σε βοηθάμε

Με βάση τις ανάγκες και τη ζωή του ανθρώπου σήµερα, έχουµε σχεδιάσει προσεκτικά τους τοµείς παρέµβασής µας, Ψυχολογία της Υγείας, Σχολική Ψυχολογία, Θετική Ψυχολογία, Συµβουλευτική Ψυχολογία.

Μαζί για μια καλύτερη ζωή

• Συνέντευξη για Ψυχολογική Εκτίμηση: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα με στόχο να αναγνωρίσουμε τις ικανότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

• Συμβουλευτική Γονέων: Με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών και την βαθύτερη κατανόηση των παιδικών και εφηβικών αναγκών.

• Εκπαιδευτικά προγράμματα για Επαγγελματίες: Με στόχο τη συνεχή ενημέρωση και υποστήριξη ανθρώπων που εργάζονται στο χώρο της εκπαίδευσης και της κοινωνικής πρόνοιας.

• Βιωματικά Προγράμματα: Με γνώμονα την ενδυνάμωση υγιών ατόμων και την ολική κινητοποίηση νου και συναισθήματος.

• Ατομική Συμβουλευτική Ψυχολογία: Για την διαχείριση προσωπικών προβλημάτων και την καλύτερη έκφραση των σκέψεων, των φόβων και των ανησυχιών των ατόμων.

• Συμβουλευτική Ζεύγους-οικογένειας: Με στόχο τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης και την αμοιβαία κατανόηση των αναγκών των μελών μιας οικογένειας, σχεδιάσαμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα

• Σεμινάρια τύπου Workshops για όλες τις ηλικίες: Πρωτοπόρα προγράμματα μέσα από τα οποία επιδιώκουμε τη συνολική θωράκιση της ψυχοσωματικής μας υγείας.

Μαζί και στον εργασιακό χώρο

Αναγνωρίζοντας ακόμα τη δύσκολη καθημερινότητα, το έντονο στρες και τους απαιτητικούς ρυθμούς εργασίας, η ομάδα του Ψυχολογικού Συμβουλευτικού Αθηνών, αναπτύσσει μια διαφορετική προσέγγιση και σχεδιάζει επίκαιρα και καινοτόμα προγράμματα για εταιρίες που επιδιώκουν την ψυχική υγεία και συνεπώς την αυξημένη αποτελεσματικότητα και απόδοση των εργαζομένων τους.

Ελάτε να γνωριστούμε

Σε αντίθεση με άλλους ψυχρούς χώρους, το Ψυχολογικό Συμβουλευτικό Αθηνών στεγάζεται σε ζεστές φιλόξενες αίθουσες, στην οδό Έβρου 44, στους Αμπελοκήπους και σε περιμένει να φωτίσει την καρδιά και τις σκέψεις σου με χαμόγελο και αισιοδοξία!

Γνώρισε καλύτερα το Ψυχολογικό Συμβουλευτικό Αθηνών στο www.psychologiko.gr.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 77 09 100

Email: info@psychologiko.gr