Πως επηρεάζει η κατάθλιψη τη ζωή των εφήβων

Η εφηβική κατάθλιψη επηρεάζει την ζωή των εφήβων σε μεγάλο βαθμό.

Πολλές επαναστατικές συμπεριφορές των εφήβων είναι πραγματικά σημάδια κατάθλιψης.

 Οι έφηβοι συχνά ενεργούν “έξω από τα συνηθισμένα” σε μια προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν τον συναισθηματικό τους  πόνο.  Μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους συμπεριφέρονται είναι:

Προβλήματα στο σχολείο

Η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει χαμηλή ενέργεια και δυσκολίες συγκέντρωσης. Στο σχολείο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή συγκέντρωση, πτώση των βαθμών, ή την απογοήτευση με τα μαθήματα σε ένα πρώην καλό μαθητή.

Τάσεις φυγής

Πολλοί έφηβοι με κατάθλιψη φεύγουν από το σπίτι ή συζητάνε συνεχώς πως θα το πραγματοποιήσουν. Αυτό αποτελεί συνήθως μία κραυγή για βοήθεια από τους νέους ανθρώπους.

Κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ

Οι έφηβοι μπορούν να καταφύγουν στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά σε μια προσπάθεια «αυτοθεραπείας» για την κατάθλιψή τους. Δυστυχώς , η κατάχρηση ουσιών κάνει τα πράγματα χειρότερα .

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει και να εντείνει τα συναισθήματα της ασχήμιας, την ντροπή,την αποτυχία και αναξιότητα.

Εθισμός στο Διαδίκτυο

Οι έφηβοι μπορεί να εξαρτηθούν από το διαδίκτυο για να ξεφύγουν από τα προβλήματά τους, αλλά η υπερβολική χρήση του υπολογιστή αυξάνει την απομόνωσή τους, καθιστώντας την κατάθλιψη πιο έντονη.

Απερίσκεπτη συμπεριφορά

Οι έφηβοι μπορούν να συμμετάσχουν σε επικίνδυνες ή υψηλού κινδύνου συμπεριφορές, όπως η επικίνδυνη οδήγηση, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητα αλκοόλ και η μη ασφαλής σεξουαλική επαφή.

Βία

Μερικοί καταθλιπτικοί έφηβοι, συνήθως τα αγόρια που είναι τα θύματα του εκφοβισμού – γίνονται βίαια.
Η κατάθλιψη συνδέεται επίσης με μια σειρά από άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών στην πρόσληψη τροφής και την αυτό -τραυματισμό.

(1304)