Συναισθηματική υγεία κατά την εγκυμοσύνη και την μητρότητα

Όταν νιώθεις ψυχικά καλά, μπορείς να αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερη ευκολία το άγχος, να διατηρείς χαρούμενες σχέσεις και να απολαύσεις τη ζωή με το νέο μέλος της οικογένειας σου.

Η γέννηση του μωρού μπορεί να είναι ένα από τις πιο όμορφες στιγμές που θα ζήσετε ποτέ. Μερικές εμπειρίες θα σας ενθουσιάσουν και θα σας γεμίσουν με χαρά και ευτυχία. Αλλά μπορεί να υπάρχουν και φορές που θα αισθάνεστε αγχωμένες, απογοητευμένες και συγχυσμένες, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να διατηρηθεί η συναισθηματική υγεία σας υπό έλεγχο σε όλο αυτό το ταξίδι.

Τι είναι η συναισθηματική υγεία και γιατί είναι τόσο σημαντική σε αυτή τη στιγμή της ζωής σας;

Η συναισθηματική υγεία είναι μια κατάσταση ευημερίας. Είναι σημαντική σε όλα τα στάδια της ζωής, αλλά περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της πρόωρης μητρότητας, όπου η γυναίκα είναι πιο ευάλωτη στο άγχος. Όπως είναι τόσο σημαντικό το να είστε σωματικά υγιής, εσείς και ο σύντροφός σας είναι και το να είστε συναισθηματικά υγιής, καθώς ανατρέφεται ένα παιδί.

Όταν νιώθετε ψυχικά καλά, μπορείτε να αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη ευκολία το άγχος, να διατηρήσετε χαρούμενες σχέσεις και να απολαύσετε τη ζωή με το νέο μέλος της οικογένειας σας.

(1157)