Πως η διάθεση μας επηρεάζει τη διατροφή;

Μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη σύνδεση διατροφής και διάθεσης.

Μια νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη σύνδεση διατροφής και διάθεσης αλλά μας πάει ακόμα παραπέρα. Αν σας ενδιαφέρει να χάσετε βάρος, φροντίστε τη διάθεσή σας. Η διάθεση επηρεάζει όχι μόνο το πόσο θέλουμε να φάμε, αλλά και την ποιότητα του φαγητού που θα καταναλώσουμε.

“Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το φαγητό είτε για να διατηρήσουν την καλή διάθεση ή για να την επανακτήσουν. Φαίνεται ότι όταν είμαστε ήδη σε μια καλή διάθεση, τείνουμε να τρώμε πιο υγιεινά, από ότι όταν βρισκόμαστε σε άσχημη διάθεση”, λέει ο Brian Wansink, καθηγητής εφαρμοσμένων οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Cornell. “Το να καταλάβουμε γιατί κάνουμε κακές διατροφικές επιλογές μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε καλύτερες επιλογές”, λέει η συνεργάτης του Wansink, Meryl Gardner, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Delaware.

Οι Gardner, Wansink και οι συνεργάτες τους, Junyong και Se-Bum Park αναφέρουν “όταν είμαστε σε καλή διάθεση, τα πράγματα μας φαίνονται εντάξει και έχουμε περισσότερες πιθανότητες να δούμε τα πράγματα σφαιρικά. Αυτός ο τρόπος σκέψης μας επιτρέπει να εστιάσουμε σε ποιο αφηρημένα χαρακτηριστικά του φαγητού, όπως το πόσο υγιεινό είναι”.

Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι μπορείς να αλλάξεις τη διάθεσή σου και να τρέφεσαι πιο υγιεινά. “Πριν το γεύμα σας σκεφτείτε κάτι που σας κάνει χαρούμενους ή ευγνώμονες και θα φάτε λιγότερο και καλύτερα”, λέει ο Wansink.

Πηγή: http://www.healthcanal.com

(4262)