«Μέθοδοι πρόληψης και τρόποι αντιμετώπισης της κατάθλιψης»

Πρώτη Συνάντηση Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης

Ήταν άνοιξη 2007, όταν ο Σταμάτης Μαλέλης ξεδίπλωσε σε μια συνέντευξη ένα προσωπικό του πρόβλημα: τη μάχη με το τέρας της κατάθλιψης.

Σήμερα, 7 χρόνια μετά, εξακολουθεί να λαμβάνει χιλιάδες μηνύματα από ανθρώπους που δίνουν τη δική τους μάχη και θέλουν να μιλήσουν μαζί του. Έπειτα από 7 ομιλίες του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Πάτρα και Άνδρο, επανέρχεται στην πρωτεύουσα, με μια Συνάντηση Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης, την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 7:00 μμ, στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφόρος Αμαλίας 10) με το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα «Μέθοδοι πρόληψης και τρόποι αντιμετώπισης της κατάθλιψης».

Ο Σταμάτης Μαλέλης θα περιγράψει το δικό του ταξίδι «Από το λυκόφως στο λυκαυγές» και θα ξεδιπλώσει άγνωστες και πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές της προσωπικής του εμπειρίας με το τέρας της κατάθλιψης, ενώ η Μαρίνα Λαλιώτη, επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει για την «Κατάθλιψη στη σκιά της οικονομικής κρίσης». Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Μένη Μαλλιώρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μια συνάντηση που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους, να καταρρεύσει τους μύθους που επικρατούν, καθώς και να ενθαρρύνει όσους έχουν κατάθλιψη να κάνουν το πρώτο βήμα για να τη νικήσουν!

Η είσοδος στο χώρο γίνεται αυστηρά με πρόσκληση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν και να δηλώσουν την παρουσία τους στο 210 77 09 100 -200 -300, έως την Τρίτη 10/6.

Σπάμε τη σιωπή μας, σπάμε το ταμπού, Νικάμε μαζί την Κατάθλιψη!

(5187)