“Δεν ντράπηκα ποτέ. Η κατάθλιψη είναι μια αρρώστια όπως όλες οι άλλες” Ρ. 39 ετών

Καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά και είχα ανάγκη από βοήθεια…

Πριν λίγες μέρες η Ρ., 39 ετών έστειλε την δική της ιστορία στο www.kontasou.com. Παρόλο που η ίδια βρίσκεται μέσα στα δύσκολα μονοπάτια της κατάθλιψης, μιλάει ανοιχτά και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ντροπή και η προκατάληψη δεν θα πρέπει να μας εμποδίζουν να πάρουμε βοήθεια. Δημοσιεύουμε την ιστορία της με το σκεπτικό ότι μπορεί να κινητοποιήσει ανθρώπους που βιώνουν το ίδιο και να αποτελέσει ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της αισιοδοξίας.

«Καλησπέρα… Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον τα άρθρα σας και τις εμπειρίες των συνανθρώπων μας. Ένα διαζύγιο, ο θάνατος της μητέρας μου… με οδήγησαν στην κατάθλιψη.

Υποφέρω τώρα 10 χρόνια… πήγα αμέσως στον ψυχίατρο, καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά και είχα ανάγκη από βοήθεια. Δεν ντράπηκα ποτέ. Η κατάθλιψη είναι μια αρρώστια όπως όλες οι άλλες… πολύ οδυνηρή. Χειρότερη από οποιοδήποτε σωματικό πόνο. Δεν ξέρω αν θα είμαι ποτέ όπως πριν… Αυτό τον καιρό παίρνω φάρμακα και ελπίζω και περιμένω να νιώσω καλύτερα.

Η συμβουλή μου και η προτροπή μου σε όσους ντρέπονται είναι να το σκεφτούν καλύτερα, να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς και να μιλάνε σε φίλους ή δικούς τους ανθρώπους. Δεν θα μας καταλάβουν ποτέ αλλά το ότι θα είναι εκεί είναι μεγάλη βοήθεια. Περαστικά σε όσους έχουν τέτοια προβλήματα… Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας δίνετε να πούμε την ιστορία μας και πάλι σας ευχαριστώ.

(33307)