Κάντο να Συμβεί…2ο «Μπορείς να θυμηθείς ποιος ήσουν, πριν σου πει ο κόσμος ποιος πρέπει να είσαι;» – Τσαρλς Μπουκόφσκι

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος στα αλήθεια είστε; Μέσα σε όλους τους ρόλους που έχετε, ως πατέρας, μητέρα, κόρη, γιος, φίλος ή συνάδελφος, σύντροφος; Ποιος είναι ο πραγματικός σας ρόλος; Ποιος είναι ο ρόλος που πραγματικά σας κάνει να νιώθετε ελεύθερος;

της Ελπίδας Παπαδανιήλ

Έχετε ψάξει ποτέ πολύ βαθιά μέσα σας για να μάθετε ποιος είστε όταν δεν παίζετε έναν ρόλο; Όταν δεν σας βλέπουν τα μάτια κανενός άλλου παρά μόνο τα μάτια του εαυτού σας;

Κάντε μια απλή άσκηση, πάρτε μολύβι και χαρτί και απαντήστε στην
ερώτηση “ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; ”

Απαντήστε απλά και αυθόρμητα. Απλώς γράψτε το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, μην το σκέφτεστε πολύ και μην το αναλύσετε. Μόλις το γράψετε ανατρέξτε σε αυτό. Είστε ευχαριστημένοι με αυτό που σκεφτήκατε; Σας αντικατοπτρίζει αυτή η λέξη στο σύνολό σας;

Ίσως και όχι….

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι μια δύσκολη ερώτηση και η απάντηση απαιτεί χρόνο για επεξεργασία. Η απάντηση που γράψατε σας εγκλωβίζει μέσα σε μια ιδέα και εσείς είστε πολύ περισσότερα από αυτό.

Είστε ένα μοναδικό ον σε μια συνεχή, αδιάλειπτη διαδικασία μεταμόρφωσης. Η φύση σας είναι μυστηριώδης, έχετε πτυχές και διαστάσεις μέσα σας που δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Πώς θα μπορούσατε λοιπόν να περιορίσετε τον εαυτό σας σε μια μόνο λέξη; Καθημερνά υιοθετούμε ταμπέλες για τον εαυτό μας ή απορροφούμε τις απόψεις των άλλων διαμορφώνοντας έτσι έναν εαυτό που δεν είναι “δικός μας”, δεν είμαστε εμείς.

Όταν έκανα την άσκηση για πρώτη φορά, έγραψα τις λέξεις, «όμορφη και φιλική». Ίσως γιατί αυτά είναι τα συχνότερα χαρακτηριστικά που μου προσδίδουν οι άλλοι…. Βέβαια, πολλές φορές εξαρτάται και ποιον ρωτάς!

Καθώς συνέχισα το ταξίδι μου στην αυτοπαρατήρηση με στόχο την προσωπική βελτίωση και ανάπτυξη άφησα χώρο σε τόσες άλλες πτυχές του εαυτού μου να φωτιστούν μέσα μου.

Έτσι ανακάλυψα ότι είμαι ιδιαίτερα επικοινωνιακή, εργατική, δημιουργική, αξιόπιστη αλλά και ευαίσθητη σε πολλά… Καλή μαμά αλλά και καλή σύντροφος. Ανακάλυψα επίσης ότι η φιλία για μένα είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και αποτελεί ιδιαίτερη αξία και όχι μια επιφανειακή συναναστροφή.. Ανακάλυψα επίσης ότι είμαι πεισματάρα και ελεύθερο πνεύμα. Και το πιο σημαντικό – δεν είμαι στατική και δεν χωράω σε ένα κουτί! Κάθε φορά επιλέγω να ζω Out of the box και αυτό είναι συναρπαστικό.

Είμαστε πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να περιγραφούν σε μία λέξη, σε μερικά λόγια.

Ψάξτε με προσοχή μέσα σας… όλες οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί. Ανακαλύψτε όμορφες πτυχές του εαυτού σας και βεβαιωθείτε ότι “ Είστε ό,τι καλύτερο έχετε συναντήσει”

(117)