Η τέλεια άσκηση για πολλές καύσεις που μοιάζει παιχνίδι

Θεωρείτε το σχοινάκι παιχνίδι και μάλλον απλό; Ξέρετε ότι αυτό χρησιμοποιούν οι πυγμάχοι στις προπονήσεις τους; Επίσης ότι χάρη σ’ αυτό καίτε πολλές θερμίδες; Βάλτε το στο πρόγραμμα σήμερα κιόλας!

Το σχοινάκι αποτελεί μια καλή αεροβική άσκηση που βοηθάει στην απώλεια βάρους και προσφέρει μεγάλη καύση θερμίδων -ανάλογα βέβαια και με την ένταση- σε μικρό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (ΑΗΑ), ένα άτομο βάρους 68 κιλών μπορεί να κάψει σε  ώρα 750 θερμίδες κάνοντας σχοινάκι.

Κάνοντας σχοινάκι γυμνάζετε όλους τους μυς και τις αρθρώσεις και δυναμώνει τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματος. Συμβάλλει στην ελαστικότητα των κινήσεων και βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό.

Ξεκινήστε αργά και προσεκτικά αυξάνοντας προοδευτικά τον χρόνο που κάνετε σχοινάκι, καθώς και τον ρυθμό. Φροντίστε να κρατάτε τους αγκώνες κοντά στα πλευρά και να γυρίζετε το σχοινί κάνοντας μικρούς κύκλους με τους καρπούς σας. Το βάρος πρέπει να πέφτει στις μύτες των ποδιών και τα γόνατα να λυγίζουν ελαφρά. Δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλα άλματα για να δείτε αποτελέσματα. Διατηρήστε το σώμα και το κεφάλι ίσιο. Να προσγειώνεστε μαλακά. Η επαφή με το πάτωμα πρέπει να είναι σύντομη και οι φτέρνες δεν πρέπει να το ακουμπούν. Η επιβάρυνση στα γόνατα, τους αστραγάλους και τους μηρούς περιορίζεται σημαντικά αν εκτελείτε σωστά την κίνηση.

Πριν ξεκινήσετε, προσαρμόστε το σχοινί στα μέτρα σας. Πατήστε τη μέση του και τραβήξτε το ψηλά από τις λαβές, οι οποίες πρέπει να φτάνουν μέχρι τις μασχάλες σας.

Το σχοινάκι θεωρείται καλή προπόνηση, ιδιαίτερα για τις γυναίκες που κινδυνεύουν από οστεοπόρωση, αλλά καλό είναι να το αποφύγετε αν έχετε πρόβλημα στη μέση, επειδή η έντονη άσκηση με το σχοινάκι μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημά.

Πηγή: ygeiamou.gr

(18)