Αν θέλεις να μείνεις πάλι έγκυος ακολούθησε τα σωστά βήματα…

Θέλεις να μείνεις έγκυος ξανά; Πριν προχωρήσεις από τη θεωρία στην πράξη καλό είναι να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα για γρήγορη σύλληψη, καλή εγκυμοσύνη και ομαλή μετάβαση!

Η ιδέα για τον ερχομό ενός δεύτερου μωρού σας χτυπά την πόρτα; Υπάρχει αλήθεια η κατάλληλη διαφορά ηλικίας πρώτου με δεύτερου παιδιού; Εάν, με το πρώτο παιδάκι σας δεν ταλαιπωρηθήκατε πολύ δηλαδή, ήταν ένα ήσυχο μωρό και το μόνο που ήθελε ήταν γάλα, φροντίδα και ύπνο, τότε θέλετε όσο πιο σύντομα να κάνετε το δεύτερο.

Εάν όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι τότε, το ξανασκέφτεστε. Η αλήθεια είναι, όπως και με το πρώτο, έτσι και με το δεύτερο, δεν είναι κανείς σίγουρος για τον αν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή.

Όταν το πρώτο παιδί μαθαίνει για τον ερχομό του νέου μέλους, νιώθει ενθουσιασμό αλλά και άγχος. Το πώς θα αντιδράσει εξαρτάται πάντα από την ηλικία του αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο δικός σου χειρισμός.

Μην ξεχνάς ότι…

δεν είναι μικρό πράγμα το να ανατρέπεται όλη σου η ζωή. Το παιδί δεν έχει πλέον την πρωτοκαθεδρία και θα πρέπει να μάθει να μοιράζεται – θέλοντας και μη – την αγάπη των γονιών του, ίσως και το δωμάτιό του.

Εσύ θα βοηθήσεις στο χτίσιμο μίας υγιούς και καλής αδελφικής σχέσης πριν καν το μωρό αρχίσει να αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του μεγαλύτερου αδελφού.

(Πηγή: https://gkaravelas.gr/)

Το άρθρο υπογράφει ο Δρ. Αθανάσιος Β. Γκαραβέλας (MD, MSc) Μαιευτήρας/Χειρουργός Γυναικολόγος. Είναι διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ρώμης & εξειδικευθείς στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση.

(945)