Το Nο1 λάθος που κάνουν όσοι παχαίνουν ξανά μετά τη δίαιτα

Ανακαλύψτε ποια είναι η κίνηση κλειδί που θα αποτρέψει την επαναπρόσληψη βάρους μετά την ολοκλήρωση μιας πετυχημένης δίαιτας

Το γιο-γιο οι περισσότεροι το γνωρίζουμε ως ένα παιδικό παιχνίδι. Το φαινόμενο γιο-γιο όμως δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Πρόκειται για το πλέον απελπιστικό σενάριο που συχνά ακολουθεί μια επιτυχημένη δίαιτα, αυτό της σταδιακής επαναπρόσληψης του χαμένου βάρους.

Με απλά λόγια οι περισσότεροι παίρνουν πάλι τα κιλά που έχασαν, όπως ακριβώς το αγαπημένο παιδικό παιχνίδι ταλαντεύεται επιστρέφοντας στην αρχική του θέση.

 

Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όσοι είναι επιρρεπείς στην επαναπρόσληψη βάρους κάνουν το ίδιο λάθος: σταματούν την όποια φυσική δραστηριότητα είχαν ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της δίαιτας.  Οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορούμε να βάλουμε φρένο στο φαινόμενο γιο-γιο, αρκεί να συνεχίσουμε την άθληση ώστε να ενδυναμώσουμε το μυϊκό μας σύστημα.

Επισημαίνεται ότι με τη συστηματική άσκηση οι θερμίδες που καίει ο οργανισμός μας σε ηρεμία μπορεί να αυξηθούν ακόμη και κατά 15%.

Φυσικά άλλη μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μην ξαναπαχύνουμε μετά τη δίαιτα είναι να διατηρήσουμε υγιεινές συνήθειες διατροφής και να μην επανέλθουμε στις παλιές και ανθυγιεινές τακτικές που αρχικά οδήγησαν στην πρόσληψη βάρους.

Επομένως συνεχίστε να έχετε την άσκηση στο πρόγραμμά σας ακόμη και αν η δίαιτα έχει τελειώσει και  είναι βέβαιο ότι οι πιθανότητες να ταλαιπωρηθείτε από το φαινόμενο της επαναπρόσληψης του βάρους μειώνονται δραστικά.

Πηγή: ygeiamou.gr

(38)