Ο Σταμάτης Μαλέλης παρουσίασε το νέο του βιβλίο για την κατάθλιψη

Πλημμύρισε χτες, Τετάρτη 29 Απριλίου, το Μουσείο Μπενάκη, από πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταμάτη Μαλέλη «Στη Σκιά του Μαύρου Ήλιου», από τις εκδόσεις Μίνωας.

Το δεύτερο βιβλίο του δημοσιογράφου έρχεται δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου και μιλάει για την κατάθλιψη. Αυτή τη φορά όμως μέσα από τα μάτια της ηρωίδας του, της Ρίτας, μιας πετυχημένης γυναίκας, η οποία έχει αγγίξει την κορυφή. Παρά όμως την επιτυχία της, δε βρίσκει την ευτυχία και βασανίζεται από τα βέλη του Μαύρου Ήλιου, μέχρι να έρθει ο λυτρωτικός έρωτας στη ζωή της.

Ο Σταμάτης Μαλέλης, φανερά συγκινημένος, άνοιξε την καρδιά του και με αφορμή το βιβλίο του, μίλησε για τον αγώνα του κατά της κατάθλιψης. «Τεράστια περιουσία, οι φίλοι μου που με στήριξαν», όπως δήλωσε, μεταδίδοντας το αισιόδοξο μήνυμα πως «η κατάθλιψη μπορεί να ξεπεραστεί αρκεί ο κόσμος να μιλάει για αυτά που νιώθει».

Σκοπός ζωής για τον ίδιο είναι να γυρίσει απ’ άκρη σε άκρη όλη την Ελλάδα για να μιλήσει για την ασθένεια, με την ευχή ‘’οι γιατροί κάποτε να συνταγογραφούν βιβλία κι όχι φάρμακα’’, κερδίζοντας θερμό χειροκρότημα.

Στο πλευρό του και στο πάνελ ήταν ο επιστήθιος φίλος του και στιχουργός κ. Κυριάκος Ντούμος, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μένη Μαλλιώρη και ο στενός συνεργάτης του και Γενικός Διευθυντής της White Space και της New Media Studies κ. Φώτης Βασιλείου.

Μία εκδήλωση γεμάτη αγάπη, συναισθήματα, συγκίνηση και ελπίδα, που τίμησαν πολιτικοί, άνθρωποι των media, επιχειρηματίες, προσωπικότητες των γραμμάτων και του πολιτισμού, αλλά και πλήθος κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Ο συγγραφέας υπέγραφε και αφιέρωνε βιβλία για πάνω από δυόμιση ώρες, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια του κατά της κατάθλιψης.

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε cocktail δια χειρός της εταιρίας Chryssinas, που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

(44181)