Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί

Σαν σήμερα, στις 3 Ιουνίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου μετά από απόφαση που ελήφθη από τον ΟΗΕ στις 12 Απριλίου 2018

Σαν σήμερα, στις 3 Ιουνίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου μετά από απόφαση που ελήφθη από τον ΟΗΕ στις 12 Απριλίου 2018.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού, κατόπιν μιας διεθνούς εκστρατείας από τους λάτρεις του ποδηλάτου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής δόκτωρ Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη Πολωνία.

Στο σχετικό ψήφισμα, τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ καλούνται να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες.

Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.

Ποδήλατα για άτομα με αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου είναι μια μέρα που πλέον μπορούν να την γιορτάσουν ακόμα και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα.

Ο Γιώργος Γκούντας προπονεί αυτούς τους ανθρώπους με ποδήλατα κατασκευασμένα ειδικά για αυτούς.

Διαδίδοντας το μήνυμα όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους με αναπηρία να γυμνάζονται γιατί αυτό τους προσθέτει αυτοπεποίθηση και κοινωνικοποιούνται.

Η φιλοσοφία του Συλλόγου του στον οποίο δραστηριοποιείται ο Γιώργος Γκούντας είναι όπως είπε μιλώντας στην κάμερα του «Πάμε Δανάη» να αναδεικνύει το σύνθημα «όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί».

«Το μότο μας είναι ότι τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο <a href="http://<iframe src="https://www.megatv.com/embed/?p=2020386392" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen scrolling="no" width="560" height="315">ΕΔΩ

(4)