Ξεπεράστε τα σεξουαλικά προβλήματα

Η κατάθλιψη και τα σεξουαλικά προβλήματα είναι αλληλένδετα.

Σεξουαλικά προβλήματα και θέματα σεξουαλικής υγείας μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη και στα δύο φύλλα, καθώς αφαιρούν από τη ζωή μας ένα από τα πιο σημαντικά μέσα για να αισθανθούμε καλά.

Η σεξουαλική ζωή σε κάθε ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των ανθρώπων, τους κάνει να αισθάνονται αποδεκτοί, ευδιάθετοι και είναι ένα μέσο οι δύο σύντροφοι να διασκεδάζουν μαζί, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση.

Ποιος επηρεάζεται περισσότερο;

Η απώλεια της ενεργής σεξουαλικής ζωής, λόγω ηλικίας ή θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη και στους άνδρες και στις γυναίκες, αλλά οι άνδρες ίσως αισθανθούν την απώλεια πιο έντονα. Αυτό συμβαίνει γιατί η σεξουαλικότητα έχει πρωταρχική σημασία στην ταυτότητα ενός άνδρα, έτσι ολόκληρη η αίσθηση του εαυτού του διαταράσσεται.

Τι βοηθάει;

Είναι καλό να κατανοήσετε από που προέρχεται το πρόβλημα. Εάν αντιμετωπίζετε σωματικές αλλαγές που συμβάλλουν στην απώλεια ενδιαφέροντος ή στην αδυναμία απόδοσης, είναι σημαντικό να αναζητήσετε το πρόβλημα της υγείας σας.

Αν όμως το ζήτημα προέρχεται από τη σχέση ή άλλα συναισθηματικά προβλήματα, τότε αφού μιλήσετε με τον σύντροφο σας πάρτε την απόφαση, αν θα κάνετε την προσπάθεια να το ξεπεράσετε μαζί ή αν χρειάζεται να απευθυνθείτε για βοήθεια σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Αν αφήσετε την αμηχανία ή την ντροπή να σας αποτρέψει από το να εκφράσετε το πρόβλημα σας, τότε αυτό θα σας κυριεύσει. Εμπιστευτείτε τους δικούς σας ανθρώπους και τους ειδικούς για την καλύτερη και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

(2950)