Μπορώ με τις ενέσεις λίπους να διώξω τις ρυτίδες;

Ενέσεις λίπους (μεταμόσχευση λίπους), το γέμισμα των ρυτίδων μπορεί να πραγματοποιηθεί και με ενέσεις λίπους. Αυτή η τεχνική προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως ότι το λίπος αποτελεί ιστό του ίδιου του ασθενούς, είναι δηλαδή αυτόλογος ιστός, και δεν χρειάζεται test αλλεργίας ή άλλες εξετάσεις συμβατότητας.

Η αφαίρεση του λίπους μπορεί να γίνει κάτω από τοπική αναισθησία σε συγκεκριμένες περιοχές και δεν είναι επώδυνη διαδικασία.

Οι ενέσεις λίπους εφαρμόζονται σε βαθιές ρυτίδες όπως είναι τις ρινοπαριακής αύλακας (κάτω από τι μύτη και γύρω από το στόμα), μπορούν να καλύψουν την χαλάρωση στην περιοχή της παρειάς (μάγουλα), όπως ακόμα και στην περιοχή ανάμεσα από τα φρύδια (μεσόφρυο).

Μετά το χειρουργείο, ακολουθεί μια μικρή περίοδος 2-3 ημερών όπου υπάρχει οίδημα και ερυθρότητα)

Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής κρατάνε για χρόνο και το πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι ότι τα αποτελέσματα είναι φυσικά και μπορούν να πραγματοποιηθούν και άλλες ενέσεις στην περιοχή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Η μεταμόσχευση του λίπους στις συγκεκριμένες περιοχές που θέλουμε να κάνουμε στο πρόσωπο έχει το πλεονέκτημα ότι το λίπος αυτό είναι 100% αποδεκτό από τον οργανισμό ενώ άλλα προϊόντα μπορεί δυνητικά να προκαλέσουν αλλεργίες ή άλλα προβλήματα μη συμβατότητας.

Το άρθρο υπογράφει η Dr. Μαρία Δ. Κοτρώτσιου είναι Πλαστικός Χειρουργός (MD, Phd). Απόφοιτη Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. EΠIMEΛHTPIA A KΛINIKH ΠΛAΣTIKH – EΠANOPΘΩTIKH XEIPOYPΓIKH ” NOΣOKOMEIO EYAΓΓEΛIΣMOΣ. Ενώ επίσης έχει στο ενεργητικό της πλούσια κλινική εμπειρία, πληθώρα δημοσιεύσεων & επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά courses.

(Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://kotrotsiou.gr/index.html)

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πλουτάρχου 18,  Κολωνάκι, Αθήνα.

(Τηλ. 210-7252422)

(249)