Σε όλα τα σύγχρονα θέματα υγείας, η επίσημη ιατρική επιστήμη μέσα από μελέτες και διπλές τυφλές έρευνες, οι οποίες διασταυρώνονται και με άλλες πηγές και άρθρα σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά, προσπαθεί να αποκτήσει επιβεβαιωμένα επιστημονικά δεδομένα, αποδεκτά από τον ιατρικό κόσμο.
Η μακροχρόνια πείρα είναι επίσης μια επιβεβαίωση για την επιστημονική τοποθέτηση σε ένα δοσμένο θέμα, όπου δε υπάρχει γνώμη που να αμφισβητεί τα επιστημονικά δεδομένα, τότε συζητείται εκ νέου, μέχρι να δοθεί η πιο έγκυρη άποψη για το μέλλον.
Ένα πολυσυζητημένο θέμα είναι αυτό των εμβολιασμών.
Ειδικά τώρα όπου όλη η ανθρωπότητα έστρεψε τις ελπίδες της προς το εμβόλιο του κορονοϊού ακούγονται και άλλες διυστάμενες απόψεις σχετικά με το πιθανόν όφελος από τον εμβολιασμό, όχι μόνο για αυτό αλλά και για άλλες ασθένειες..
Πιο κάτω συζητούμε με απλό τρόπο όλα τα επιχειρήματα που βάζουν οι αντίπαλοι της ιδέας του εμβολίου του κορονοϊού , αλλά συζητούμε και την αναγκαιότητα της λήψης και άλλων εμβολίων, που ενισχύουν έμμεσα τον οργανισμό.
Αρκετός κόσμος βίωσε τα κακά επακόλουθα παλιών μολυσματικών ασθενειών,( παραλυσίες και θανάτους) οι οποίες με την βοήθεια των εμβολίων σχεδόν χάθηκαν από το προσκήνιο, όπως είναι πολιομυελίτιδα, η φυματίωση και η ιλαρά. Λόγω του ότι τώρα δεν υπάρχουν και δεν μεταδίδονται ανάμεσα στους ανθρώπους δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση πως οι ιοί, τα μικρόβια και οι μικροοργανισμοί δεν υπάρχουν πλέον. Τουναντίον υπάρχουν και όταν συναντηθούν με τον ανθρώπινο οργανισμό που δεν είναι ανάλογα προετοιμασμένος με τα εμβόλια για να αποκτήσει αντισώματα, και να τα καταπολεμήσει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ανάπτυξης της ασθένειας.
ΟΙ υποστηρικτές της άρνησης της λήψης του εμβολίου κινδυνολογούν επίσης για πιθανές επιπλοκές που μπορούν τα εμβόλια να προκαλέσουν παρενέργειες και πιθανόν και θάνατο. Αυτό γεννά φόβο στους ανθρώπους και δεν τους αφήνει με λογικό τρόπο να δουν πως ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα εγγυάται για την ασφάλεια των εμβολίων και όχι μόνο προειδοποιεί πως οι βλάβες σε ένα μη καλά προετοιμασμένο οργανισμό μέσω του εμβολίου με αντισώματα είναι πολύ πιο σίγουρες, έναντι των πολύ μικρών , μέχρι και ανύπαρκτων σοβαρών παρενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν τα εμβόλια.
Αυτές οι πιθανές παρενέργειες είναι παροδικές και ήπιες- δερματικός ερεθισμός και ερυθρότητα στο σημείο της χορήγησης της ένεσης και χαμηλός και αυτός παροδικός πυρετός.
Υπάρχουν και άλλοι που για να εκφοβίσουν συνδέουν το εμβόλιο με τον αιφνίδιο θάνατο των βρεφών. ‘Όλες οι μελέτες που έχουν γίνει δεν απόδειξαν καμιά άμεση σχέση και αν συμπίπτει ο θάνατος με τον εμβολιασμό αυτό δεν εξυπακούει πως το εμβόλιο ήταν η αιτία του θανάτου.
Επίσης αναφέρουν τον αυτισμό σαν να προέρχεται από τους εμβολιασμούς, παρόλο που καμιά επιστημονική μελέτη δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Ακούγονται επίσης και ακραίες απόψεις πως είναι καλύτερα να αφήσουμε τα παιδιά να αρρωστήσουν και να αποκτήσουν με φυσικό τρόπο τα αντισώματα.
Αυτό θεωρητικά είναι σωστό αλλά αν στη πράξη έχουμε έστω και 1% των μη εμβολιασμένων να πεθάνουν ή να μείνουν ανάπηροι για ολόκληρη την ζωή τους προ τι η άρνηση αντί να το προκαλέσεις με το εχθρικό και σε πλήρη δύναμη ενεργοποιημένο και ανεξέλεγκτο μικρο-οργανισμό για την δημιουργία αντισωμάτων, να δεχτείς τον εμβολιασμό με τον αποδεδειγμένο απενεργοποιημένο και ελεγχόμενο μικροοργανισμό του εμβολίου, χωρίς το μεγάλο ρίσκο που είδαμε πριν.
ΟΙ υποστηρικτές της άλλης άποψης φθάνουν σε σημείο να υποστηρίξουν πως η γρίπη είναι μια μικρή ενόχληση, την στιγμή που υπάρχουν πολύ πειστικά στοιχεία για 300.000 έως 500.000 θανάτους παγκοσμίως από αυτή την ασήμαντα μικρή ενοχλητική πάθηση.
Βεβαίως, μπορεί για μερικούς που έχουν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, που τρέφονται και ντύνονται καλά να είναι τέτοια η ενόχληση, αλλά κανένας δεν μπορεί να πει πως είναι το ίδιο για αρκετές τρωτές στον ιό ομάδες του πληθυσμού όπως τις έγκυες, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και άλλες ομάδες που την ίδια στιγμή έχουν ταυτόχρονα και άλλες ασθένειες.
Τα θετικά από τον αντι-γριπικό εμβολιασμό είναι πολύ περισσότερα από τον μη εμβολιασμό.
Μειώνονται οι πιθανότητες κατά 40%-60% να ασθενήσει κάποιος με γρίπη.
Μειώνονται αρκετά οι πιθανότητες θανάτου
Μειώνεται η πιθανότητα διάδοσης του ιού σε άλλους ανθρώπους, ή από άλλους σε εμάς.
Μειώνεται το κόστος της ιατρικής περίθαλψης και νοσηλείας καθώς και οι ώρες που χάνονται από την εργασία και το σχολείο
Με την ύπαρξη αντισωμάτων ενάντια σε μια ασθένεια και τη μη εξασθένιση του ατόμου, δίνεται η ευκαιρία στον ανθρώπινο οργανισμό να αναπτύξει αμυντικές δυνάμεις ενάντια σε άλλους εισβολείς όπως είναι ο κορονοϊός.
Ψυχολογικά εμπόδια
Στις δύσκολες καταστάσεις που περνούμε, της απομόνωσης και της ανασφάλειας για το μέλλον όλα τα διατάγματα και οι περιορισμοί που έρχονται από την πλευρά της εξουσίας, μας φαίνονται άκρως καταπιεστικά και σαν να έχουν ένα και μοναδικό σκοπό- να μας στερήσουν την ελευθερία μας.
Από εδώ φαίνεται να έρχεται και η αντίσταση, ειδικά από πλευράς των νέων στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας, όπως είναι η μάσκα ο περιορισμός των συνάξεων, τα ωράρια και τώρα ο εμβολιασμός.
Για να μπορέσει να γίνει αποφασιστική αλλαγή στις στάσεις των νέων ανθρώπων, αλλά και της κοινωνίας γενικά πρέπει πρώτα να αποφευχθεί η άσκηση βίας και τιμωρίας, αλλά η προώθηση διαλόγου με σκοπό την χρησιμοποίηση της λογικής και της κρίσης για κατανόηση του φαινομένου και χωρίς κούφιες συνθηματολογίες να είμαστε πειστικοί στα επιχειρήματα μας.
Η χρησιμοποίηση επιστημόνων κύρους, ακαδημαϊκών αλλά και πολιτών που πέρασαν το άσχημο βίωμα της ασθένειας, μπορεί να φέρει ριζική αλλαγή στην στάση, ακόμη κα στα πιστεύωπολλών άπιστων τωνσημερινών πραγματικοτήτων…
Ας δούμε τώρα με λογικό τρόπο τις πιο κάτω πληροφορίες και ας συγκρίνουμε:
Χωρίς εμβολιασμό:
Υπάρχει πιθανότητα σε μας ή τα παιδιά μας ή στους ενήλικές γονείς μας να συμβούν τα πιο κάτω:
Η πολιομυελίτιδα μπορεί να προκαλέσει παράλυση,
Η ιλαρά εγκεφαλίτιδα και τύφλωση, και πολλά νοσήματα που μπορούν να επιφέρουν και θάνατο.
Η ερυθρά και η παρωτίτιδα μπορούν να προκαλέσουν βαριές επιπλοκές όπως πνευμονία, εγκεφαλίτιδα, τύφλωση, διάρροια, λοιμώξεις του ωτός, σύνδρομο συγγενούς ερυθράς (αν μια γυναίκα μολυνθεί με ερυθρά στην αρχή της εγκυμοσύνης) και θάνατο.
Η Ηπατίτιδα Β- καρκίνο του ήπατος
Και πολλά άλλα…
Με εμβολιασμό:
Υπάρχει πιθανότητα όλα τα πιο πάνω να μην μας συμβούν…ή αν συμβούν να είναι σε πιο ήπια και αντιμετωπίσιμη μορφή…
Άρα, γιατί να αναλάβουμε το ρίσκο;
Η επιλογή με την δύναμη της λογικής και της κρίσης είναι δική μας…
Εμβολισμός τώρα…
Πηγή: veresiesclinic.com
(6)