Πρακτικές για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης στις γυναίκες

Μπορείτε να κάνετε ένα τεράστιο βήμα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψη σας με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Μπορείτε να κάνετε ένα τεράστιο βήμα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψη σας με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής: καθημερινή άσκηση, αποφεύγοντας την απομόνωση, καταναλώνοντας υγιεινά τρόφιμα και βρίσκοντας χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση.

Το να νιώσεις καλύτερα παίρνει χρόνο,  αλλά μπορείτε να το καταφέρεται αν κάνετε θετικές επιλογές για τον εαυτό σας κάθε μέρα και αν αξιοποιήσετε την υποστήριξη των άλλων.

Μιλήστε για τα συναισθήματά σας σε κάποιον που εμπιστεύεστε, πρόσωπο – με-πρόσωπο. Μοιραστείτε το τι περνάτε με τους ανθρώπους που αγαπάτε και εμπιστεύεστε. Ζητήστε τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζεστε. Εάν αισθάνεστε ότι δεν έχετε κανέναν να εμπιστευτείτε, προσπαθήστε να χτίσετε νέες φιλίες. Ξεκινήστε με το να ενταχθείτε σε μια ομάδα υποστήριξης για την κατάθλιψη.

Προσπαθήστε να ακολουθείτε κοινωνικές δραστηριότητες, ακόμη και αν δεν έχετε πολύ όρεξη για αυτό. Όταν είστε σε κατάθλιψη, αισθάνεται πιο άνετα να μείνετε μόνοι, αλλά το να είστε μαζί με άλλους ανθρώπους θα σας κάνει να νιώσετε λιγότερο καταθλιπτικοί.

Δραστηριοποιήσου. Οι μελέτες δείχνουν ότι η τακτική άσκηση μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική όσο και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα σε αύξηση των επιπέδων ενέργειας και τη μείωση του αισθήματος κόπωσης. Δεν χρειάζεται να πας στο γυμναστήριο. Μια απόσταση 30 λεπτών με τα πόδια κάθε μέρα θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε.

8 ώρες ύπνος. Η κατάθλιψη συνήθως περιλαμβάνει προβλήματα ύπνου. Είτε κοιμάστε πολύ λίγο είτε πάρα πολύ, η διάθεσή σας θα υποφέρει. Φτιάξτε ένα καλύτερο πρόγραμμα ύπνου με την εφαρμογή υγιεινών συνηθειών ύπνου.

Εκθέστε τον εαυτό σας στον ήλιο κάθε μέρα. Το φως του ήλιου μπορεί να βοηθήσει στη διάθεσή σας. Κάντε μια βόλτα έξω, πιείτε τον καφέ σας έξω, καθίστε στον κήπο. Στόχος σας να είναι τουλάχιστον 15 λεπτά υπό το φως του ήλιου κάθε ημέρα. Εάν ζείτε κάπου με λίγο ήλιο το χειμώνα , δοκιμάστε να κάνετε φωτοθεραπεία.

Πρακτικές τεχνικές χαλάρωσης. Μια καθημερινή πρακτική χαλάρωσης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, στη μείωση του στρες, και να ενισχύσει τα συναισθήματα της χαράς και της ευημερίας. Δοκιμάστε γιόγκα, βαθιές αναπνοές ή μυϊκή χαλάρωση.

(16453)