Ύπνος και διατροφή

Δείτε πως ο ύπνος μπορεί να επηρεάσει το σωματικό μας βάρος!

Συνήθως όλοι επιδιώκουν στροφή προς την υγιεινή διατροφή και την άσκηση για να μείνουν σε φόρμα και να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος. Ωστόσο, νέες μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει κάτι άλλο, ο ύπνος, που συμβάλλει στην καλή υγεία και στο χαμηλότερο σωματικό βάρος.

Ο ύπνος είναι ένα σημαντικό συστατικό για την υγεία και η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως αύξηση του σωματικού λίπους.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τακτικές ώρες ύπνου σε ένα άτομο διατηρούν το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Πηγαίνοντας για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ και ξυπνώντας την ίδια ώρα κάθε πρωί, βοηθάτε στη ρύθμιση του σωματικού λίπους σας. Αυτό οφείλεται στο οτι το σώμα μας έχει βιολογικό ρολόι.

Σε μελέτη σχετικά με τον ύπνο και το σωματικό λίπος, οι ερευνητές βρήκαν αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Πρώτα απ ‘όλα, τα άτομα με χαμηλότερο σωματικό λίπος ήταν εκείνα που πήγαν για ύπνο και ξύπνησαν την ίδια ώρα κάθε μέρα και κοιμόντουσαν κατά μέσο όρο 7-8 ώρες. Αντίθετα όσοι κοιμόντουσαν περισσότερο από 8,5 ώρες ή λιγότερο από 6 ώρες κάθε βράδυ είχαν αύξηση του σωματικού λίπους.

Αξίζει λοιπόν να σημειώσουμε ότι:

• Η ποιότητα του ύπνου είναι εξίσου σημαντική με την ποσότητα των ωρών.

• Υπερβολικές ώρες ύπνου ή έλλειψη ύπνου είναι εξίσου κακά για το σώμα.

• Το ξύπνημα την ίδια ώρα κάθε μέρα (ακόμα και τα σαββατοκύριακα) είναι καλύτερο για το σώμα.

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας και συμβάλλει σε έναν καλό τρόπο ζωής και σε υγιές σωματικό βάρος.

(3388)