5 τρόποι για να προστατέψετε το δέρμα σας

Δείτε πώς να προστατέψετε το δέρμα σας!

Η φροντίδα του δέρματος δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη ή χρονοβόρα, αντίθετα μπορεί να γίνει γρήγορα με πλήρως ικανοποιητικά αποτελέσματα.

1. Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο

Το έχετε ακούσει άπειρες φορές και πραγματικά αξίζει τον κόπο. Οι υπεριώδεις ακτίνες που εκπέμπονται από τον ήλιο προκαλούν πολλούς τύπους βλάβης του δέρματος, όπως καρκίνο του δέρματος, ρυτίδες, πανάδες, καλοήθεις όγκους. Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που παρέχουν υπεριώδη προστασία, διατηρείτε το δέρμα σας φρέσκο και νεανικό. Μην ξεχνάτε ακόμα το αντηλιακό ή τα μακρυμάνικα πουκάμισα και μακριά παντελόνια, που ενισχύουν την φροντίδα του δέρματος αποτρέποντας την έκθεση του στον ήλιο. Λάβετε υπόψη επίσης ότι το solarium είναι εξίσου επιβλαβές, καθώς επίσης εκπέμπει υπεριώδεις ακτίνες.

2. Παραμένετε ενυδατωμένοι

Το δέρμα που είναι σωστά ενυδατωμένο διατηρεί την ευκαμψία και αποτρέπει το σκάσιμο και την ξηροδερμία. Πίνετε πολύ νερό. Αυτό είναι το κλειδί για την ενυδάτωση του δέρματος σας. Χρησιμοποιήστε τη σωστή ενυδατική κρέμα ή λοσιόν για τον τύπο του δέρματός σας. Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν θειικό άλατος νατρίου, καθώς το συστατικό αυτό αφαιρεί τα φυσικά έλαια που απαιτούνται από το δέρμα σας. Πάρτε ζεστό (όχι καυτό) ντους μεταξύ 5 και 10 λεπτών. Φαίνεται αντιφατικό, αλλά η υπερβολική έκθεση σε νερό στεγνώνει πραγματικά το δέρμα σας.

3. Πάρτε προφυλάξεις για την υγεία

Μην μοιράζεστε προσωπικά αντικείμενα, όπως κραγιόν ή οδοντόβουρτσες. Μην μοιράζεστε ποτά με τους άλλους ανθρώπους. Αποφύγετε ακόμα να αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα δάχτυλά σας ή με αντικείμενα όπως τηλεφωνικούς δέκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί από άλλους.

4. Μην τρίβετε δυνατά το δέρμα σας

Το πλύσιμο του προσώπου είναι σημαντικό γιατί απομακρύνει τη βρωμιά, λάδια, τα μικρόβια και τα νεκρά κύτταρα. Ωστόσο, το δυνατό τρίψιμο του προσώπου σας προκαλεί ερεθισμό που μπορεί να οδηγήσει σε σκασμένο δέρμα. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ζεστό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό. Καλό είναι επίσης να κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με μια πετσέτα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Μετά το πλύσιμο, ξεπλύνετε καλά για να αφαιρέσετε όλα τα σαπούνι. Στη συνέχεια εφαρμόστε ενυδατική κρέμα.

5 . Γνωρίστε το δέρμα σας

Δώστε προσοχή σε πιθανές περίεργες φακίδες, κρεατοελιές και εξογκώματα στο δέρμα σας και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή. Συχνή ακμή, φλεγμονή ή ερεθισμένο ξηρό δέρμα, δερματικά εξανθήματα ή κάτι που σας ανησυχεί αξίζουν μια επίσκεψη σε δερματολόγο καθώς αυτά μπορεί να είναι σημεία κάποιας δερματίτιδας ή φλεγμονής του δέρματος. Με την κατάλληλη φροντίδα του δέρματος και με μια καλή διατροφή για να το θρέψετε και από μέσα η προστασία του εξασφαλίζεται πλήρως.

Οποιαδήποτε προβλήματα παρατηρήσετε, μη διστάσετε να ζητήστε ιατρική βοήθεια για την επίλυσή τους ώστε να μη θέσετε το δέρμα σας σε κίνδυνο.

(1188)