Βιωματικό σεμινάριο για την Διαχείριση του άγχους των Πανελληνίων Εξετάσεων

Το πρώτο βιωματικό σεμινάριο ολοκληρώθηκε!

Την Δευτέρα 7 Ιουλίου και Τετάρτη 9 Ιουλίου, το Ψυχολογικό Συμβουλευτικό Αθηνών διοργανώνει το πρώτο βιωματικό σεμινάριο με θέμα ”Πανελλήνιες Εξετάσεις –  Διαχείριση αποτελεσμάτων”, συνολικής διάρκειας 6 ωρών. Μάθε πως θα βοηθήσεις το παιδί σου να διαχειριστεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων,  την επιτυχία ή την αποτυχία. 

Τι συμβαίνει σήμερα;

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις τελείωσαν και χιλιάδες έφηβοι περιμένουν με ανυπομονησία τις βαθμολογίες που θα τους εξασφαλίσουν την πολυπόθητη θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάποιοι μαθητές θα κατακτήσουν την πρώτη επιλογή τους, κάποιοι τη δεύτερη, κάποιοι την τρίτη, κάποιοι καμία. Ωστόσο, οι δρόμοι που ανοίγονται σε όλους είναι πολλοί, είτε περάσουν άμεσα σε κάποια σχολή, είτε όχι. Γι αυτό δεν χρειάζεται να κυριεύσει ούτε η απογοήτευση, ούτε η απόγνωση.

Συνοδοιπόροι σε όλο αυτό το ταξίδι γνώσεων, άγχους, ανησυχίας και προβληματισμού είναι αναμφισβήτητα οι γονείς τους, που περιμένουν μαζί τους, τα αποτελέσματα.

Τι ανάγκη υπάρχει;

Να προετοιμαστούν ψυχολογικά, τόσο οι έφηβοι, όσο και οι γονείς τους για να είναι σε θέση να διαχειριστούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τη νέα φάση ζωής που ξεκινά.

Ποιος είναι ο στόχος;

Ψυχολόγοι εξειδικευμένοι στη σχολική ψυχολογία και στη συμβουλευτική γονέων, θα είναι κοντά σε γονείς και εφήβους και θα συζητήσουν μαζί τους με σκοπό τη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν αυτή την στιγμή.

Είσαι γονιός;

Μάθε τους τρόπους για να κατανοήσεις βαθύτερα τα θέλω των εφήβων, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, έτσι ώστε να είσαι σε θέση να τους βοηθήσεις να προσαρμοστούν στις αλλαγές που θα ακολουθήσουν στη ζωή τους.

Είσαι έφηβος;

Μάθε τους τρόπους διαχείρισης του άγχους και της ανησυχίας που δημιουργεί η ανακοίνωση βαθμολογιών και η κατάκτηση ή μη της επιθυμητής σχολής.

Θα είσαι μόνος ή σε ομάδα;

Θα είσαι σε ομάδα 30 ατόμων.

Πόσο διαρκεί;

6 ώρες συνολικά, Δευτέρα, Τετάρτη: 17:00 – 20:00

Πως μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή;

Μπορείς να επικοινωνήσεις με τη γραμματεία του κέντρου στο 210 7709100 ή να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα στο Facebook στο http://on.fb.me/1qyggVC.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στο χώρο του Ψυχολογικού Συμβουλευτικού Αθηνών, στην οδό Έβρου 44 στους Αμπελοκήπους.

Ποια είναι η αξία;

Το Ψυχολογικό Αθηνών αναγνωρίζει τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, γι αυτό και έχει ως μοναδικό στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας. Γι αυτό το κόστος των σεμιναρίων είναι συμβολικό και αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην κάλυψη των συμβολικών αμοιβών των ειδικών. Μπορείς να ενημερωθείς για το κόστος στο 210 7709100.

(13814)