Τρόποι για να αυξήσετε με… «φυσικό τρόπο» την ενέργεια σας!

Ένας υγιής τρόπος ζωής συμβάλλει στην καλή σας ενέργεια!

Η φροντίδα της υγείας είναι σημαντική για όλους, αλλά όταν δεν αισθανόμαστε καλά, είναι εύκολο να παραμελήσουμε τα βασικά, όπως το φαγητό, τον ύπνο και καθημερινές μας δραστηριότητες. Ένας υγιής τρόπος ζωής θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ενέργειας σας, να σκέφτεστε πιο καθαρά και τέλος θα σας βοηθήσει στο χτίσιμο της εμπιστοσύνης και της συνολικής ευημερίας σας με τον εαυτό σας.

Μπορείτε να βάλετε κάποιους επιτεύξιμους στόχους:

Υγιεινή διατροφή
Το να τρώτε δεν επηρεάζει μόνο τη σωματική υγεία σας, αλλά και τα επίπεδα της ενέργειας σας και τον τρόπο που σκέφτεστε και αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να τρώτε τακτικά υγιεινά γεύματα, περιορίστε τα λιπαρά και τα ζαχαρούχα και πίνετε άφθονο νερό.

Ασκηθείτε
Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την αντοχή, την φυσική σας κατάσταση και την αυτοπεποίθηση σας. Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, βελτιώνοντας παράλληλα την ικανότητά σας να διαχειρίζεστε έντονα συναισθήματα, όπως θυμό ή φόβο. Βρείτε κάτι που σας αρέσει να κάνετε και να κάντε μια προσπάθεια να το πραγματοποιείτε τακτικά, όπως ομαδικά αθλήματα, βόλτα τον σκύλο, κολύμπι, τρέξιμο, σέρφινγκ, χορό.

Μειώστε το στρες
Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να μάθετε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε καλύτερα το άγχος. Αποφύγετε παίρνετε μεγάλες αποφάσεις όταν είστε αγωμένοι. Συνδεθείτε με φίλους και γνωστούς για να αισθάνθείτε οτι ανήκετε κάπου. Μιλήστε ανοιχτά με τους φίλους και την οικογένειά σας για το πώς νιώθετε.

Μάθετε να χαλαρώνετε
Αυτό μπορεί να το επιτύχετε ακούγοντας μουσική, πηγαίνοντας για τρέξιμο, κάνοντας διαλογισμό ή καθοδηγούμενη χαλάρωση.

Αποφύγετε ή περιορίστε τη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ
Η χρήση ναρκωτικών και το αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο για τη σωματική σας υγέια αλλά και για το πώς αισθάνεστε και τι σκέφτεστε – ακόμη και αν οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις είναι ελκυστικές.Σκεφτείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε όταν αισθάνεστε οτι θέλετε να πάρετε ναρκωτικά ή αλκοόλ. Κάντε κάτι που σας αρέσει, καλέσετε έναν φίλο για να μιλήσετε γι ‘αυτό, πηγαίνετε για τρέξιμο ή ακούστε μουσική. Βγείτε βόλτα με φίλους που δεν κάνουν χρήση κάποιας ουσίας.
Εάν πρόκειται να συνεχίσετε το ποτό και τη χρήση ναρκωτικών, σκεφτείτε πώς μπορείτε να το κάνετε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι επαγγελματίες υγείας και οι γιατροί μπορούν να σας συμβουλεύσουν σχετικά με την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Αναπτύξτε ένα κανονικό πρότυπο ύπνου
Ο ύπνος είναι σημαντικό για το σώμα μας για να ανακτήσει δυνάμεις και να αναζωογονηθείτε. Χωρίς αυτό, μπορεί να είναι δύσκολο να συγκεντρωθείτε και να θυμηθείτε πράγματα.
Είναι χρήσιμο να αναπτύξετε ένα κανονικό πρότυπο ύπνου:
• Να σηκώνεστε την ίδια ώρα κάθε πρωί
• Να αποφευχθεί η υπερβολική καφεΐνη ή το αλκοόλ αργά το απόγευμα
• Να γράψετε τις ανησυχίες σας πριν πάτε για ύπνο , έτσι ώστε να προβείτε σε ορισμένες λύσεις την επόμενη μέρα
• Κάντε κάτι χαλαρωτικό για περίπου 30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο
• Αποφύγετε τα NAP στην ημέρα
• Σηκωθεί μετά από 15-20 λεπτά αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, αντί να μένετε στο κρεβάτι με αίσθημα ανησυχίας. Επιστρέψτε στο κρεβάτι όταν αισθάνθείτε πιο χαλαροί και νυσταγμένοι
• Να έχετε δραστηριότητες κάθε μέρα για να κουράζεστε.

Χόμπι, εργασία, σχολείο και πανεπιστήμιο
Έχοντας δραστηριότητες που είναι ενδιαφέρουσες και ικανοποιητικές μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τη διάθεσή σας. Κρατώντας σωστή επαφή με την εργασία, το πανεπιστήμιο και το σχολείο, σας παρέχει επίσης μια αίσθηση του σκοπού και της αυτοπεποίθησης.

Ενίσχυση των σχέσεων
Οι φίλοι, η οικογένεια και η κοινότητά σας είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της υγείας και της ευημερία σας. Αυτές οι σχέσεις είναι μια μεγάλη πηγή διασκέδασης και υποστήριξης, αλλά μπορούν επίσης να είναι αγχωτικός παράγοντας κατά περιόδους. Θυμηθείτε ότι όλες οι σχέσεις έχουν σκαμπανεβάσματα, και προσπαθήστε να μην αφήσετε τις δύσκολες στιγμές να τις ξεπεράσουν.

Tips για χαλάρωση
• Μάθετε να ελέγχετε την αναπνοή σας
• Εισπνέετε απαλά και κρατήστε την αναπνοή σας για πέντε δευτερόλεπτα
• Εκπνέετε μετρώντας μέχρι το πέντε, στη συνέχεια, εισπνεύστε και εκπνεύστε αργά, από τη μύτη σας, μετρώντας μέχρι το τρία για κάθε αναπνοή μέσα και έξω
• Αναπνέετε με αυτόν τον τρόπο για περίπου 10 αναπνοές και στη συνέχεια, ξεκινήστε από το βήμα 1 όσες φορές χρειαστεί μέχρι να νιώσετε ήρεμοι
• Κάντε πρακτική όταν είστε ήρεμοι, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική γρήγορα όταν αισθάνεστε οτι το άγχος σας αυξάνεται.

(2168)