Το kontasou.com με οδήγησε στην δημιουργία του Ψυχολογικού Συμβουλευτικού Αθηνών

Η αγκαλιά γίνεται ασπίδα για το τέρας.

Η έκδοση του βιβλίου μου “To Τέρας και Εγώ” αγκαλιάστηκε από πολλούς συμπολίτες μας. Αυτό με έκανε να χαρώ αλλά και να λυπηθώ ταυτόχρονα. Από τη μία πλευρά είναι ιδιαιτέρως τιμητικό να αγοράζουν τόσοι πολλοί το βιβλίο σου, αλλά από την άλλη είναι πολύ λυπηρό να αντιλαμβάνεσαι πόσοι πολλοί πάσχουν από τη σύγχρονη νόσο, από το τέρας, όπως το ονόμασα, της σύγχρονης εποχής.

Η παρουσίαση του βιβλίου με έφερε σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους που μου εξομολογήθηκαν το πρόβλημα τους και εγώ ένιωσα να ξαναζώ την περιπέτεια μου. Πρώτη φορά ένιωσα τόσο ειλικρινές κύμα αγάπης. Ο λόγος ήταν απλός . Το βιβλίο μου έδωσε ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους και όπως λένε οι ειδικοί είναι το μεγάλο παράθυρο που σε οδηγεί έξω από την κατάθλιψη.

Οι επιστολές εκατοντάδες. Τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα στο facebook πολλά. Και όλα με πόνο. Σε όλους συνιστούσα να πάνε στον ειδικό. Εγώ απλώς τους έδινα ελπίδα μιλώντας για την δική μου περιπέτεια. Επικοινώνησα με όλα τα μέρη της Ελλάδας. Μίλησα με ανθρώπους κάθε ηλικίας. Έγινα φίλος με αγνώστους. Ένιωσα τον πόνο τους.

Όπου μπορούσα έκανα ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης για το μεγάλο θέμα. Η παρέα μας μεγάλωνε. Όπως και η Ελπίδα. Όλοι αισθανόμασταν ότι μαζί αντιμετωπίζουμε καλύτερα το τέρας. Η αγκαλιά μας έγινε ασπίδα για το τέρας.

Όλη αυτή η σχέση με το τον συνάνθρωπο μου με οδήγησε στο να θέλω να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω. Έτσι δημιουργήθηκε το kontasou.com, ένα site διαδραστικό που μπορεί ο καθένας να πάρει πληροφορίες για τη νόσο και να μάθει τα νέα από τις έρευνες που γίνονται σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως να επικοινωνήσει με ειδικούς. Η να μιλήσουμε και μαζί.

Το kontasou.com με οδήγησε στην δημιουργία του Ψυχολογικού Συμβουλευτικού Αθηνών, το οποίο με την βοήθεια των ειδικών θα ασχολούνταν με το πρόβλημα. Εδώ πια θα μπορούσε ο καθένας που αντιμετώπιζε το πρόβλημα να βρει μια βοήθεια, μια συμβουλή. Το Τέρας με κατασπάραξε πολλά χρόνια. Όμως με βοήθησε και στην αυτογνωσία μου. Κατάλαβα ότι στη φυλακή της κατάθλιψης, δεσμώτης και κρατούμενος είναι το ίδιο πρόσωπο.

Τους περιμένω όλους στο 210 7709100.

(192052)