Τι είναι ο υπερθυρεοειδισμός;

Παρουσιάζεται όταν ο οργανισμός παράγει παθολογικά περισσότερες θυρεοειδικές ορμόνες. Ο υπερθυρεοειδισμός επιταχύνει τις λειτουργίες του οργανισμού, όπως το μεταβολισμό, τη θερμοκρασία του σώματος και πολλές άλλες.

Σαν αποτέλεσμα, μπορεί να χάνετε βάρος γρήγορα, να αισθάνεστε την καρδιά σας να χτυπάει δυνατά ή πιο γρήγορα, να ιδρώνετε υπερβολικά ή να είσαστε ευέξαπτοι.

Μόλις ξεκινήσετε τη θεραπεία, τα συμπτώματα είναι πολύ πιθανόν να υποχωρήσουν και το γενικότερο αίσθημα της υγείας σας θα βελτιωθεί.

Αν έχετε χάσει βάρος, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε πρωτεΐνη στη διατροφή σας και να αυξήσετε την πρόσληψη θερμίδων έως ότου ο υπερθυρεοειδισμός τεθεί υπό έλεγχο.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να προσθέσετε συμπληρώματα ασβεστίου στη διατροφή, καθώς ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί συχνά να προκαλέσει οστεοπενία (αδύναμα οστά).

Το άρθρο υπογράφει ο Σταύρος Τσιριγωτάκης, Γενικός Χειρουργός, Ειδικός μαστού. Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ). Τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Μαστολογίας (SIS, Senologic International Society. 

(Για αναλυτικά βιογραφικά στοιχεία του ιατρού δείτε εδώ: http://bit.ly/2GV7COk)

Στοιχεία επικοινωνίας:

www.xeirourgos-thyroeidh.gr

(787)