Τα 12 καλύτερα Χριστουγεννιάτικα γλυκά που πρέπει να φτιάξετε

Αν μπορείτε, φυσικά, φτιάξτε τις όλες γιατί πραγματικά είναι πολύ γευστικές και θα γεμίσουν το σπίτι σας αρώματα, γεύσεις και πάνω από όλα εορταστική διάθεση για τέλειες γιορτινές ημέρες. Θα δείτε συνταγές συνηθισμένες, αλλά και λιγότερο γνωστές που ίσως να μην έχετε μαγειρέψει ξανά που όμως σίγουρα αν το κάνετε θα μείνετε υπερευχαριστημένοι!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις καλύτερες συνταγές για Χριστουγεννιάτικα γλυκά

1. Μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά
μπισκότα βουτύρου

Αν ψάχνετε, ιδιαίτερα, βουτυρένια και με γιορτινή διάθεση μπισκότα βουτύρου που να λιώνουν στο στόμα τότε συνεχίστε για να δείτε τη συνταγή εδώ.

2. Γλυκές τρούφες – χιονόμπαλες
τρούφες ινδοκάρυδο

Λαχταριστές χριστουγεννιάτικες τρούφες με τριμμένη καρύδα, κακάο και σταφίδες. Διαβάστε τη συνταγή εδώ.

3. Σοκολατένια πάβλοβα
παβλοβα

Ένα ιδιαίτερο γλυκό που είναι τόσο εντυπωσιακό στην εμφάνιση όσο και στη γεύση που θα σας ξετρελάνει! Μπείτε και δείτε τη συνταγή εδώ.

4. Τούρτα Ferrero Rocher

Πρόκειται για την απόλυτη τούρτα των Χριστουγέννων! Με βασικό υλικό τα αγαπημένα Ferrero Rocher θα σας μετατρέψει στους απόλυτους πρωταγωνιστές στο γιορτινό τραπέζι. Τη συνταγή για αυτή την εκπληκτική τούρτα θα τη βρείτε εδώ.

5. Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας
χριστουγεννιάτικος κορμός

Buche de Noel το λένε οι Γάλλοι. Κορμό σοκολάτας σε χριστουγεννιάτικη εκδοχή το λέμε εμείς. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και μπορεί να αποτελέσει το τέλειο επιδόρπιο μετά από κάποιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Δείτε τη συνταγή εδώ. 

6. Τα brownies των Χριστουγέννων
χριστουγεννιάτικα μπράουνις

Μπράουνις: Ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων φοράει τα γιορτινά του και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Η συνταγή σας περιμένει εδώ.

7. Γλύκισμα (fudge) λευκής σοκολάτας με φιστίκι και cranberries
fudge λευκής σοκολάτας

Ένα εύκολο γλυκό, κάθε μπουκιά του οποίου θυμίζει… Χριστούγεννα! Μπορείτε να δείτε την υπέροχη αυτή συνταγή εδώ.

8. Η πιο εύκολη συνταγή για τις καλύτερες δίπλες
δίπλες

Δίπλες: Ένα από τα πιο διάσημα γλυκά των Χριστουγέννων! Και τι πιο ωραίο από το να τις φτιάξετε διαβάζοντας την καλύτερη συνταγή του διαδικτύου από εδώ.

9. Γεμιστά μελομακάρονα
γεμιστά μελομακάρονα

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται. Δείτε λοιπόν εδώ τη συνταγή για τα πιο γευστικά μελομακάρονα που έχετε φάει.

10. Ιταλικό πανετόνε
πανετόνε

Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό με άρωμα Ιταλίας! Διαβάστε στην υπέροχη συνταγή εδώ.

11. Μπισκοτένιοι κουραμπιέδες
κουραμπιέδες

Τέλεια συνταγή για κουραμπιέδες, που θα ξετρελάνουν όλη την οικογένεια και τους φίλους! Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τους κουραμπιέδες.

12. Γεμιστή βασιλόπιτα τσουρέκι
βασιλόπιτα τσουρέκι

Τέλεια και πρωτότυπη εκδοχή βασιλόπιτας τσουρέκι γεμιστή με πραλίνα και φουντούκια. Αυτή η βασιλόπιτα θα γίνει η αιτία να περιμένετε την αλλαγή του χρόνου ακόμα περισσότερο, για να τη γευτείτε! Η συνταγή της βρίσκεται εδώ.

Πηγή: foodmaniacs.gr

(119)