Τέλος οι έκτακτες ενημερώσεις για τον κορωνοϊό- Χαρδαλιάς: Αν με ξαναδείτε με τον Τσιόδρα, θα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα

«Έχουμε επανέλθει σε μεγάλο βαθμό στη νέα κανονικότητα», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας ότι σταματούν οι έκτακτες ενημερώσεις για τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα

Έπειτα από 72 ημέρες έκτακτων ενημερώσεων, που γίνονταν σχεδόν καθημερινά από τον κ. Χαρδαλιά και τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, πλέον, αυτές σταματούν. «Ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ποτέ ξανά αυτή η ανάγκη. Αν μας ξαναδείτε μαζί με τον κ. Τσιόδρα, να κάνουμε καθημερινές ενημερώσεις, θα σημαίνει ότι έχουν δυσκολέψει ξανά τα πράγματα», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού και ένας θάνατος στη χώρα μας, σε 24 ώρες.

«Πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί αν- εκτός από τις εξελίξεις στον ιατρικό τομέα- η πολιτεία λειτουργήσει συντεταγμένα και οι πολίτες λειτουργήσουν με αίσθημα ευθύνης, όπως έκανε η συντριπτική πλειοψηφία», συμπλήρωσε.  

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι έχουν τεθεί υγειονομικοί κανόνες για σχολεία, καταστήματα, εκκλησίες, παραλίες και αλλού. «Από την τήρησή τους εξαρτάται το να συνεχίσουμε την καλή πορεία», σημείωσε και υπογράμμισε: «Δεν ξεμπλέξαμε με την πανδημία. Ο ιός θα βρίσκεται κοντά μας για μεγάλο διάστημα και δεν σηκώνει παιχνίδια». 

Για όποιο ζήτημα προκύψει, θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Με τον κ. Τσιόδρα θα συνεχίσουμε καθημερινά την εξαιρετική συνεργασία μας, παρακολουθώντας κάθε ημέρα τις εξελίξεις. Από αύριο ένας κύκλος κλείνει. Παραμένουμε σε εγρήγορση, επιφυλακή και συνεπείς στην τήρηση των κανόνων», κατέληξε.

Πηγή: lifo.gr

(48)