Πως είναι να είσαι μέσα σε ένα μυαλό γεμάτο από εμμονές και απόρριψη;

Ο πρωταγωνιστής του Prison Break σκηνοθέτησε και συμμετέχει σε ένα film μικρού μήκους που αφηγείται την εμπειρία του να είσαι μέσα σε ένα μυαλό γεμάτο από καταθλιπτικές εμμονές και απόρριψη. Πως είναι να είσαι μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου που έχει αυτοκτονικές τάσεις.

Στη συνεργία του με τoν οργανισμό The Mighty που θέλει να κάνει τη ζωή των ανθρώπων που η ζωή τους δυσκολεύει με όποιο τρόπο μπορεί, κυρίως επισημαίνοντας την ανάγκη για ανοικτό διάλογο και επικοινωνία, το film είναι μια υπενθύμιση και ένα μήνυμα από κάποιον που επέζησε της μάχης με την κατάθλιψη, την επιδημία των καιρών μας.

“Η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της Αυτοκτονίας (10 Σεπτεμβρίου) είναι μια θλιβερή υπενθύμιση που μας φέρνει μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπινα δράματα, τα οποία συντελούνται καθημερινά στην κοινωνία μας” αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας. “Είναι, όμως και μια ηχηρή υπενθύμιση για όλα όσα πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν, για να περιορίσουμε τους λόγους και τις αιτίες που οδηγούν τους συμπολίτες μας στο απονενοημένο διάβημα”.

“Στην εποχή μας η αυτοκτονία είναι μία από τις δέκα συχνότερες αιτίες θανάτου, παγκοσμίως, και μία από τις τρεις συχνότερες αιτίες θανάτου για άτομα που βρίσκονται στην εφηβική και τη νεανική ηλικία. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι αυτοκτονούν, σε όλο τον κόσμο, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε 20 δευτερόλεπτα πραγματοποιείται μια αυτοκτονία, ενώ κάθε δευτερόλεπτο γίνεται και μια απόπειρα” προσθέτει.

(26849)