“Οι δυσκολίες θα έρθουν. Το θέμα είναι αν τα παρατάς ή όχι” Βίκη 22 ετών

Υπάρχει λύση απέναντι στο πρόβλημα της κατάθλιψης!

Πολλές ιστορίες σας μιλάνε για την ελπίδα ότι υπάρχει λύση απέναντι στο πρόβλημα της κατάθλιψης και για τη σημασία του να προσπαθείς και να επιμένεις.. Παρακάτω ακολουθούν δύο ιστορίες, όπως τις έστειλαν δύο αναγνώστριες του www.kontasou.com που μας μιλάνε για την μάχη τους με τις δυσκολίες της κατάθλιψης.

Η Βίκη 22 ετών γράφει: « Στα 19 έχασα τα πάντα. Έχασα ένα πολύ δικό μου άνθρωπο και ήταν σαν να έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου… για ένα χρόνο είχα αποφασίσει ότι δεν έχει κανένα νόημα να ζω, έμενα μέσα στο σπίτι, χωρίς φίλους, χωρίς μέλλον.

Μέχρι που κατάλαβα ότι δε βγαίνει έτσι, δεν ήταν δίκαιο για μένα, δεν ήταν σωστό να μην προσπαθήσω για μένα και για τους ανθρώπους που μ’ αγαπάνε… Άρχισα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Αυτό πιστεύω ότι με έσωσε.

Σήμερα, μιλάω και μια έναν ψυχολόγο. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν έχει τόση σημασία αν θα σου τύχουν τα δύσκολα στη ζωή. Αυτό μάλλον θα συμβεί. Το θέμα είναι αν τα παρατάς ή όχι…. και εγώ δε μετανιώνω που το παλεύω και για μένα και για όσους είναι γύρω μου…»

Η Μαίρη 45 ετών μας γράφει: «Δεν είναι ότι τελειώνεις μια και έξω. Η μάχη με την κατάθλιψη είναι μια διαρκής πρόκληση. Είναι η προσπάθεια για τη ζωή μας τελικά. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι, καταστάσεις-παγίδες, δυσκολίες που θα σε κάνουν να νιώσεις πάλι δύσκολα.

Το πήρα όμως απόφαση, έκανα ένα κύκλο ψυχοθεραπείας, βοήθησα τον εαυτό μου. Αν χρειαστεί θα το ξανακάνω. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τον εαυτό μου!»

(25077)