Λύγισε ο Σταμάτης Μαλέλης: Ήμουν σε βαθύ κώμα, κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρω

Ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA αποκάλυψε συγκλονιστικές στιγμές από την περίοδο που βρισκόταν στο νοσοκομείο

Ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη» για την καριέρα του, τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε αλλά και τα επόμενα σχέδιά του εκτός τηλεόρασης.

Ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA αφού χαρακτήρισε δύσκολη την περίοδο για όσους ασχολούνται με τα medια εξήγησε: «Είναι πολύ στενάχωρα τα θέματα. Θύματα πανδημίας, θύματα πολέμου, μια μάνα που κατηγορείται ότι έχει σκοτώσει τα παιδιά της. Μια δύσκολη περίοδο για εμάς που ασχολούμαστε με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Ο ίδιος θυμήθηκε μια συγκινητική στιγμή όταν τον πήρε τηλέφωνο ο απεσταλμένος του καναλιού στο Κίερβο. «Ήταν 12 και φοβήθηκα όταν είδα την κλήση. Είχαν μαζευτεί όλοι μαζί οι ανταποκριτές και ήθελαν να αστειευτούμε. Ήταν από τις καλές στιγμές του πολέμου. Και για εμένα ήταν πολύ ιδιαίτερη στιγμή γιατί μιλούσα με δημοσιογράφους και τεχνικούς όλων των καναλιών».

«Φέτος συμπληρώνω 40 χρόνια σε αυτή τη δουλειά. 40 χρόνια στην τηλεόραση κλείνω φέτος τον Σεπτέμβριο. Πριν από 3 χρόνια είχα πάει στον ΣΚΑΪ και ζήτησα να φύγω. Είχα αποφασίσει να φύγω από την τηλεόραση και να κάνω άλλα πράγματα. Μετά ήρθε η πρόταση από το MEGA, μια καινούργια πρόκληση. Καμιά φορά κάνεις σχέδια και ο θεός γελάει…» εξομολογήθηκε ο Σταμάτης Μαλέλης.

«Δεν πίστευε κανείς ότι θα βγω όρθιος»

Όσον αφορά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε ο ίδιος ανέφερε στην κάμερα: «Δεν κινδύνεψα απλώς, έφυγα και ήρθα. Πάθαινα συνεχόμενες ανακοπές. Ήμουν σπίτι και ήταν ξημερώματα. Έπαθα έμφραγμα, ευτυχώς ήρθε πολύ γρήγορα το ασθενοφόρο και με πήρε. Πήγα στο νοσοκομείο, έπεσα σε βαθύ κώμα, σχεδόν έφυγα. Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν έδιναν μεγάλο αγώνα οι γιατροί μου. Μετά από εβδομάδες ξύπνησα χωρίς να μπορώ να κουνήσω ούτε τα δάχτυλα μου. Με είχαν τελειωμένο, δεν πίστευε κανείς ότι θα καταφέρω να βγω όρθιος από το νοσοκομείο. Το τρομερό είναι όταν κάνεις το πρώτο βήμα και κοιτάς από το παράθυρο έξω τον κόσμο. Εκεί καταλαβαίνεις το συγκλονιστικό νόημα της ζωής.

Ο Σταμάτης Μαλέλεης τόνισε και την αγάπη τόσο του δημοσιογραφικού κόσμου όσο και του κοινού. «Το ένιωθα το κύμα αγάπης που υπήρχε. Θυμάμαι τον Οικονομέα και τον Καμπουράκη να ξεκινάνε την εκπομπή τους και να λένε ‘Σταμάτη δύναμη’. Συγκινούμαι γιατί τότε δεν καταλάβαινα ακριβώς τότε αν είναι μέρα ή νύχτα. Μόλις είχα βγει από την εντατική. Άκουγα τον Οικονομέα να μου δίνει κουράγιο και να εύχεται για εμένα. Κατάφερα κάποια στιγμή να του στείλω ένα μήνυμα που του έλεγα ‘Μην φοβάσαι είμαι δυνατός, να βγω σαν το λιοντάρι’ και το διάβασε αμέσως στον αέρα. Όταν με ξύπνησαν ήταν η κόρη μου απέναντι και με ρώτησαν αν την γνωρίζω. Μόλις την αναγνώρισα άκουσα πανηγυρισμούς».

Εκτός από όμως το πρόβλημα με την καρδιά του, δέκα χρόνια νωρίτερα ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει χρόνια κατάθλιψη. «Ήμουν ένα άτομο με ειδικές ανάγκες κλεισμένος σε ένα δωμάτιο. Ήταν μια πολύ δύσκολη δεκαετία. Το τεράστιο λάθος μου ήταν ότι δεν πήγαινα σε έναν ειδικό. Δεν ήθελα να παραδεχτώ ότι εγώ που είμαι ισχυρός δεν τολμούσα ούτε να βγω στον δρόμο. Το έκρυβα από όλους. Μόνο ο φίλος μου ο Κυριάκος ο Ντούμος που ήταν πάντα δίπλα μου ήξερε. Ήταν αδύνατον να με βγάλει από το σπίτι, όχι να πάω σε γιατρό. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν βρέθηκα για άσχετο λόγο στο νοσοκομείο. Είχα σοβαρό πρόβλημα με το έντερο και ήταν η πρώτη φορά που νοσηλεύτηκα σε νοσοκομείο. Το πρόβλημα με την καρδιά ήρθε 10 χρόνια μετά από τότε, μόλις είχα τελειώσει το βιβλίο μου. Είχα καταφύγει και εγώ στο αλκοόλ, είχα παραμερίσει τον εαυτό μου. Ήμουν στα όρια του θανάτου. Προσπαθούσα να μην το καταλάβει η κόρη μου. Έτρεμα να μην καταλάβει τίποτα, προσπαθούσα να την προφυλάξω από αυτό».

Ο ίδιος περιέγραψε στην κάμερα και την ζωή του σήμερα: «Έκοψα το τσιγάρο, προσέχω την διατροφή μου, γυμνάζομαι. Έχω μια πολύ καλή και φυσιολογική σχέση με μια γυναίκα και έχω ένα ακόμα κίνητρο» αποκάλυψε ο Σταμάτης Μαλέλης για την ζωή του σήμερα και συνέχισε: «Είμαστε τόσο καλά που όλα είναι καλά και ανοιχτά, ακόμα και ο γάμος. Δεν είναι από το χώρο μας, είναι εκπαιδευτικός. Μιλάμε πολύ, πηγαίνουμε θέατρο, κάνουμε ταξίδια, με φροντίζει, έχουμε μια πολύ όμορφη επικοινωνία».

Επόμενο βήμα στην πολιτική

«Δεν έχω ξεπεράσει την ανάγκη να ασχοληθώ σοβαρά με την πολιτική, αυτό θα είναι το επόμενο βήμα μου. Με την έννοια της προσφοράς και της δικαιοσύνης. Αγαπάω πολύ την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Μυτιλήνη. Θα γίνει σύντομα γνωστό, θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ και νομίζω ότι θα τα καταφέρω» αποκάλυψε ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA, ενώ αναφέρθηκε και σε μια μεγάλη απώλεια που έζησε πρόσφατα.

«Ο πιο στενός μου συνεργάτης, ο Μάριος, που επί 27 χρόνια με περίμενε να πάμε στη δουλειά μαζί πέθανε. Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς τον Μάριο, ήταν πάντα εκεί. Συγκλονίστηκα πολύ όταν έφυγε. Ήξερε όλα τα μυστικά μου. Έφυγε ένα κομμάτι ζωής μου μαζί του» δήλωσε ο ίδιος συγκινημένος.

Ο Σταμάτης Μαλέλης αναφέρθηκε και στον θάνατο της μητέρας του ακριβώς την μέρα που το MEGA βγήκε ξανά στον αέρα. «Η μητέρα μου έφυγε όταν ήταν να βγει το MEGA στον αέρα. Πριν 11 μήνες πέθανε ο πατέρας μου και από τότε η μητέρα μου δεν περπάτησε ξανά, είχε αρνηθεί τη ζωή. Ήμουν στο κοντρόλ να προλάβουμε τις ημερομηνίες. Την ώρα που λέγαμε το 3,2,1 χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπαν ότι έφυγε η μητέρα μου. Ήταν κάτι συγκλονιστικό που με έχει σημαδέψει».

Τέλος ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την δημοσιογραφική ομάδα του MEGA για την επιτυχία που σημειώνει το δελτίο ειδήσεων του καναλιού. «Το δελτίο μας είναι πρώτο σταθερά πια σε όλα τα κοινά. Είναι μια ομάδα πίσω από αυτό. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω όλη την ομάδα που δουλεύει τόσο σκληρά και τόσο οργανωμένα για να κάνει το δελτίο ειδήσεων πρώτο».

Πηγή: in.gr

(158)