Κόλλησε η ζυγαριά; Πως μπορείτε να κάνετε restart στον μεταβολισμό σας

Ο κλινικός διαιτολόγος Δημήτρης Πέτσιος, μιλά στην εκπομπή «Ελένη», με την Ελένη Μενεγάκη για τις περιπτώσεις που ο μεταβολισμός μας έχει απενεργοποιηθεί μετρά από αλλεπάλληλες δίαιτες και εξηγεί ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τον ενεργοποιήσουμε και πάλι και να τον ρυθμίσουμε έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά.

«Οι πολλαπλές δίαιτες και κυρίως αυτές που δεν είναι καλά σχεδιασμένες, επηρεάζουν τον μεταβολισμό μας. Αν γνωρίζουμε όμως, τι τον επηρεάζει αρνητικά τον μεταβολισμός μας τότε ξέρουμε τι να κάνουμε για να τον επηρεάσουμε ξανά θετικά», συμβουλεύει ο διατροφολόγος Δημήτρης Πέτσικος.

«Η χρυσή τριάδα είναι ύπνος, διατροφή και η άσκηση», πρόσθεσε.

«Κάνουμε εξετάσεις αίματος για να διαπιστώσουμε εάν ο αργός μεταβολισμός οφείλεται σε παθολογικά αίτια», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσικος.

«Χρειάζεται μία διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία», σημειώνοντας πως η μεσογειακή διατροφή.

Δείτε <a href="http://<iframe src="https://www.megatv.com/embed/?p=511882" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen scrolling="no" width="560" height="315">ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ.

Πηγή: in.gr

(5)