Κορωνοϊός – Πού εντοπίζονται τα 2.871 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας

Κάτω από 3.000 κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τη στιγμή που οι σκληροί δείκτες δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Καταγράφηκαν 47 θάνατοι και 346 διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο καταγράφει λιγότερα από τα μισά κρούσματα. Ο χαμηλός σχετικά αριθμός κρουσμάτων που παρατηρείται στην Αττική τα τελευταία 24ωρα, αναμένεται να μεταβληθεί με την επιστροφή των εκδρομέων και την αύξηση της κινητικότητας. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη που καταγράφει 330 νέα κρούσματα, δηλαδή πάνω από τα μισά κρούσματα που εντοπίζονται στην Αττική.

Ακόμα 116 κρούσματα καταγράφει η Αχαΐα, 102 η Ηλία, 75 η Λάρισα, 54 η Ρόδος.

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς

Γεωγραφική διασπορά:

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση. 

(2)