ÅÐÉÓÔÑÏÖÇ ÔÙÍ ÅÊÄÑÏÌÅÙÍ ÔÏÕ ÁÕÃÏÕÓÔÏÕ ÓÔÏ ËÉÌÁÍÉ ÔÏÕ ÐÅÉÑÁÉÁ. ÐáñáóêåõÞ 20 Áõãïýóôïõ 2021. (EUROKINISSI / ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ)

Κοροναϊός – Πού εντοπίζονται τα 3.273 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ σήμερα ανακοινώθηκαν 3.273 κρούσματα ενώ την ίδια στιγμή οι σκληροί δείκτες συνεχίζουν να πιέζουν με ακόμα 42 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ενώ 332 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι.

Η Αττική είναι πρωταθλήτρια με 770 κρούσματα ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 319 νέες μολύνσεις.

Την ίδια στιγμή σταθερά υψηλά εμφανίζονται η Αχαΐα με 122 κρούσματα, η Μεσσηνία με 106, ενώ και η Ρόδος καταγράφει 93 νέα κρούσματα.

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων και στο Ηράκλειο με 100 νέες μολύνσεις, ενώ τα Χανιά καταγράφουν 70.

Αρκετά υψηλός είναι και ο αριθμός των υπό διερεύνηση κρουσμάτων που είναι 147

Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

Γεωγραφική διασπορά:

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”)όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση. 

(2)