A technician scans test tubes containing live samples during the opening of the new COVID-19 testing lab at Queen Elizabeth University Hospital, amid the coronavirus disease epidemic in Glasgow, Britain April 22, 2020. Andrew Milligan/Pool via REUTERS

Κοροναϊός : Νέο τεστ στην ασθενή που ενδέχεται να νόσησε ξανά – Τα σενάρια που εξετάζονται

Σε νέο τεστ υπεβλήθη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η γυναίκα, η οποία εξετάζεται για επαναμόλυνση από τον κοροναϊό

Σε νέο τεστ υπεβλήθη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η γυναίκα, η οποία εξετάζεται για επαναμόλυνση από τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες όσον αφορά στο νέο τεστ, τα αποτελέσματα αναμένονται το απόγευμα, έτσι δεν αποκλείεται να έχουμε περισσότερα για αυτό κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης για τον κοροναϊό στις 18:00.

Σύμφωνα, πάντα, με τις πληροφορίες οι επιστήμονες διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα κι αυτό της επαναλοίμωξης.

Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι το τεστ να έχει ανιχνεύσει υπολείμματα του γενετικού υλικού του ιού, ο οποίος, όπως γνωρίζουν οι επιστήμονες, μπορεί να παραμείνει στον οργανισμό για πάρα πολύ καιρό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί και να τον μεταδώσει.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ασθενή, η οποία βρέθηκε θετική στον κοροναϊό στα τέλη Μαρτίου και αφού νοσηλεύτηκε, φέρεται να έλαβε εξιτήριο στις 6 Απριλίου. Παρ’όλα αυτά, χθες, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε εκ νέου θετική στον φονικό ιό.

Στο επίκεντρο το θέμα των αντισωμάτων

Αξίζει να σημειωθει ότι ο και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε το Σάββατο στο θέμα της απόκτησης αντισωμάτων.

«Τις τελευταίες εβδομάδες ακούγονται δύο διφορούμενες απόψεις. Μία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η οποία λέει ότι δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι ότι τα αντισώματα που αναπτύσσεις σε προστατεύουν. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την τοποθέτηση», δήλωσε συγκεκριμένα, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος συντάσσεται με την εκτίμηση ότι όσοι νόσησαν και έγιναν καλά, θα έχουν προστασία για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο Οργανισμός επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, αποδείξεις ότι όποιος νόσησε και ανέρρωσε από τον κορονοϊό, είναι προστατευμένος.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι άνθρωποι που ανάρρωσαν από τη νόσο COVID-19 και έχουν αντισώματα είναι προστατευμένοι από μια δεύτερη λοίμωξη», ανέφερε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή: in.gr

(24)