Θωρακίστε το γάμο σας: Οδηγός για μελλοντικά ανδρόγυνα

Σύμφωνα με νέα έρευνα, όσα περισσότερα ξοδέψει ένα ζευγάρι για το γάμο του, τόσο περισσότερο αυξάνεται η πιθανότητα διαζυγίου.

Το εισόδημα, ο χρόνος γνωριμίας και ο αριθμός των καλεσμένων ενός γάμου μπορούν να επηρεάσουν τις πιθανότητες που έχει ένας γάμος να κρατήσει. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, όσο πιο πολύ ξοδεύει ένα ζευγάρι για το γάμο του, τόσο περισσότερο αυξάνεται η πιθανότητα διαζυγίου.

Οι Andrew Francis και Hugo Mialon, ερευνητές στο πανεπιστήμιου του Emory στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, μελέτησαν 3,000 παντρεμένα ζευγάρια για να προσδιορίσουν τους παράγοντες που μπορεί να «προβλέψουν» το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου. Ανέλυσαν το εισόδημα, την ενασχόληση με την πίστη, το πόσο σημαντική ήταν η φυσική έλξη για τον κάθε σύντροφο, το μέγεθος της γαμήλιας εκδήλωσης, αλλά και άλλους παράγοντες προκειμένου να δουν αν σχετίζονται με την πιθανότητα μελλοντικού διαζυγίου.

Τα ευρήματα τους δίνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ένα γάμο που θα διαρκέσει: Σύμφωνα με την έρευνα, ένα ζευγάρι πρέπει να έχει μια περίοδο γνωριμίας 3 ετών πριν γίνει ο γάμος. Είναι σημαντικό να υπάρχει οικονομική άνεση, αλλά όχι πολύς πλούτος. Φαίνεται πως ο γάμος πρέπει να είναι μεγάλος (σε μέγεθος), αλλά όχι πολύ ακριβός.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το ζευγάρι «πρέπει» οπωσδήποτε να πάει ταξίδι για το μήνα του μέλιτος. Πιο συγκεκριμένα, τα ζευγάρια που έβγαιναν ραντεβού για τα τελευταία τρία χρόνια πριν την πρόταση γάμου είχαν 39 λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν από ότι τα ζευγάρια που έβγαιναν για λιγότερο από ένα χρόνο πριν παντρευτούν.

Επίσης, φαίνεται ότι όσο πιο πολύ ξοδεύει κανείς για το γάμο του, τόσο περισσότερες πιθανότητες διαζυγίου έχει. Τα ζευγάρια που είχαν ένα συνολικό εισόδημα πάνω από 125,000 δολάρια το χρόνο, είχαν μισές πιθανότητες να χωρίσουν στο μέλλον. Επίσης, τα ζευγάρια που πήγαν μήνα του μέλιτος είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν.

Οι άνδρες που θεωρούν την εμφάνιση της συντρόφου τους ως πολύ σημαντική προκειμένου να παντρευτούν, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο και οι γυναίκες έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν όταν δήλωναν ότι ο πλούτος του συζύγου ήταν σημαντικό κριτήριο γάμου, σε σύγκριση με εκείνους (άνδρες και γυναίκες) που δήλωναν ότι ούτε η εμφάνιση, ούτε ο πλούτος είναι πολύ σημαντικό κριτήριο.

Πηγή: www.theatlantic.com

(12650)