Δέκα πεντανόστιμες πίτες για το γιορτινό τραπέζι

Με φύλλο κρολυστας ή σφολιάτα, με γέμιση τυριών, αλλαντικών ή χορταρικών…οι πίτες είναι αγαπημένη λιχουδιά και έχουν την δική τους θέση στο τραπέζι των γιορτών

Μαζί με το κυρίως πιάτο, κανείς δεν λέει όχι σε ένα κομμάτι νόστιμη πίτα. Αποτελεί επίσης το ιδανικό πρωινό της επόμενης μέρας-ειδικά ορισμένες πίτες, είναι πολύ πιο νόστιμες μόλις κρυώσουν. Σας είναι οικείες οι παρακάτω πίτες;

Κανταΐφι με φέτα και σάλτσα κόκκινης πιπεριάςΜια πολύ νόστιμη τυρόπιτα, που αντικαθιστά το παραδοσιακό φύλλο με κανταΐφι για πιο ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα. Ηάλτσα πιπεριάς, της πάει πολύ.

Μανιταρόπιτα με διάφορα τυριάΜια πολύ νόστιμη και αρωματική πίτα με πλούσια γεύση, που συνδυάζει αρμονικά μανιτάρια και ελληνικά τυριά.

Πάστα φλόρα αλμυρή με σπανάκι
Μια βουτυράτη πάστα φλόρα στη γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή της ενθουσιάζει τους πάντες στο τραπέζι και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Τη φτιάχνουμε λοιπόν με μια ωραία γέμιση με σπανάκι και τυριά και δεν θα μείνει μπουκιά! Φυσικά, αντί για σπανάκι μπορούμε να επιλέξουμε πράσο και πράσινα μυρωδικά.

Αλμυρό γαλακτομπούρεκο με καπνιστό χοιρινόΦτιάχνουμε ένα γαλακτομπούρεκο αλλιώτικο από τ’ άλλα…Αντί για χοιρινό, μπορούμε να επιλέξουμε πανσέτα ή μπέικον. Οπωσδήποτε κρεμμύδι και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά θα κάνουν την διαφορά.

Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα, μπόλικα πράσα κρεμμύδια, φέτα και μυρωδικά.Η κολοκύθα “μεταμορφώνεται” σε δεκάδες νόστιμες συνταγές, όπως μια πολύ νόστιμη αλμυρή πίτα, που κερδίζει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση της.

Γκουρμέ και παραδοσιακό μαζί γίνεται; Ιδού η απάντηση!

Μπακλαβάς ντομάτας με μπόλικα κρεμμύδια και φέταΜπακλαβάς και αλμυρός γίνεται; Φυσικά και γίνεται και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα γευστικό! Η συνταγή της γέμισης μοιάζει πολύ με την αλβανική, παραδοσιακή πίτα ντομάτα-κρεμμύδι.

Κοτόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές και μανιτάριαΜια πολύ νόστιμη και εύκολη πίτα, με πληθωρική γέμιση, για τα κυριακάτικα και γιορτινά τραπέζια σας. Η ιδανική επιλογή για το κοτόπουλο ή την γαλοπούλα που έχει περισσέψει…

Τυρί και κρεμμύδι μέσα σε λαχταριστό φύλλο.

Κρεμμυδοτυρόπιτα
Μια ωραία μοσχομυριστή πίτα με πράσο, κρεμμύδι, γραβιέρα και φέτα, με τραγανό ροδοψημένο χωριάτικο φύλλο.

Κρεατόπιτα φόρμαςΗ κρεατόπιτα αλλιώς, ψημένη μέσα στη φόρμα του κέικ και σερβιρισμένη σε φέτες, όχι σε κομμάτια. Μια διαφορετική πρόταση πίτας που δεν θα περάσει απαρατήρητη και θα κάνει πολύ ωραία εντύπωση στο γιορτινό τραπέζι άμα τη εμφανίσει της.

Στέκεται άνετα και ως κυρίως πιάτο

Κρεατομανιταρόπιτα συνοδευμένη με ντοματίνια σοτέ

Μια απίστευτα νόστιμη γιορτινή πίτα, με πληθωρική γέμιση που συνδυάζει κιμά και μανιτάρια. Συνοδέψτε την με ντοματίνια σοτέ.

Με πληροφορίες από το Olive Magazine

(71)