Γιατί ο σύντροφος μου έχει πρόωρη εκσπερμάτιση;

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι συχνό και βασανιστικό πρόβλημα των ανδρών αλλά και των γυναικών που έχουν την ατυχία να έχουν σχέση με τους άνδρες αυτούς. Τα αίτιας της θεωρούνται ακόμα ψυχολογικά σε μια μεγάλη κλίμακα του κοινού αλλά και των επιστημόνων.

Η αλήθεια  είναι πως σαφείς αιτίες της πρόωρης δεν υπάρχουν γιατί πολλές φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσει  κανείς το πρόβλημα στύσης από το γρήγορο οργασμό.

Σε μια μεγάλη μελέτη με χιλιάδες συμμετέχοντες έγινε προσπάθεια να καταγράφει το ιατρικό  και σεξουαλικό ιστορικό των ανδρών σε σχέση με τη πρόωρη.

Ένας στους τέσσερις άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη είχε πρόωρη με τις παραλλαγές της που είναι τεσσάρων κατηγοριών:

Α. ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΩΡΗ (για όλη τη ζωή του)

Β.  ΕΠΙΚΤΗΤΗ (δεν είχε την απέκτησε).

Γ. ΠΡΟΩΡΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ.   

Δ.  ΠΡΟΩΡΗ  ΠΟΥ μπορεί να  μοιάζει με κυρίως πρόβλημα ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗΣ και όχι ΟΡΓΑΣΜΟΥ.

Οι άνδρες  αυτοί φαίνεται πως  είχαν στο ιστορικό τους στοιχεία οργανικά πολύ περισσότερο από ότι νομίζαμε δηλαδή δεν ήταν νέοι, μέχρι σήμερα η πρόωρη ταυτιζόταν με το νεαρό της ηλικίας, την απειρία, το άγχος της πρώτης φοράς με στοιχεία που ακουμπούσαν και στην πρώιμη παιδική ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ζωή αλλά και τον τρόπο διαπαιδαγώγησης των παιδιών από τους ενοχικούς γονείς «σεξ, αμαρτία, ενοχή»

Η νέα αυτή όμως μελέτη δείχνει πως η ΠΡΟΩΡΗ αφορούσε κυρίως μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες με οργανικά αίτια κακή κυκλοφορία, κάπνισμα, μεταβολικό σύνδρομο, παχυσαρκία, διαβήτη.

Ίσως  με αυτή τη μελέτη να ξανά κοιτάξουμε πιο σοβαρά την ΠΡΟΩΡΗ σαν μια οργανική κυρίως πάθηση και να σπάσουμε τον μύθο, ότι οι νέοι και ρωμαλέοι άρρενες τελειώνουν πιο γρήγορα επειδή είναι ασυγκράτητοι λόγο των ορμονών της νεότητας και του πάθους.

(Πηγή: the journal sexual medicine)

Ο Δρ. Χρήστος Φλιάτουρας  είναι Χειρουργός  Ουρολόγος – Ανδρολόγος. Η κύρια ενασχόληση του αφορά την ανδρολογία με ιδιαίτερο αντικείμενο την στυτική δυσλειτουργία, την υπογονιμότητα και την χειρουργική του ουρογεννητικού. Ο ιατρός  αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου της L΄ Aquila στην Ιταλία και ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στην ουρολογία στην ουρολογική κλινική του ογκολογικού νοσοκομείου των Αθηνών ο “Άγιος Σάββας”. 

(Αναλυτικά βιογραφικά στοιχεία του ιατρού μπορείτε να δείτε εδώ: www.andrologia.gr

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ανδρολογικό Ινστιτούτο – Κηφισίας 180 – 182, Νέο Ψυχικό

210 6749349, 210 6743711

(347)