“Από τη στιγμή που αποδέχεσαι την κατάθλιψη, τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο.” Νάντια, 54 ετών

Η κατάθλιψη εμφανίστηκε αφού κατάφερα να νικήσω τον καρκίνο του μαστού.

Η Νάντια 54 ετών μας μιλά για την δική της μάχη με το «τέρας». Στο μήνυμά της μας λέει ότι η κατάθλιψη εμφανίστηκε αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και μετά την νίκη της με την ασθένεια.

«Το πρόβλημα ήρθε μετά την μαστεκτομή και αφού ήξερα ότι είχα ξεπεράσει τον κίνδυνο. Όλο αυτό το διάστημα ήμουν δυνατή και χαμογελαστή. Έσφιγγα τα δόντια και όλη η ενέργειά μου ήταν να ξεπεράσω τον καρκίνο. Μετά άρχισα σιγά σιγά να μπαίνω στο φαύλο κύκλο της κατάθλιψης…

Το παραμικρό ερέθισμα, το παραμικρό πράγμα που μπορεί να πήγαινε στραβά με έκανε να κλαίω, να νιώθω αδύναμη και να λυπάμαι τον εαυτό μου.

Πήγα σε ειδικό, όχι επειδή το ήθελα με όλη μου την καρδιά αλλά γιατί το περιβάλλον με πίεζε ευγενικά να το κάνω. Τώρα τους καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω πόσο σημαντικό ήταν να πάρω βοήθεια.

Από τη στιγμή που αποδέχεσαι την κατάθλιψη, εκείνη τη στιγμή τα πράγματα πάνε προς το καλύτερο!

Σήμερα νιώθω καλύτερα. Ξέρω όμως ότι χρειάζεται να δίνω μια συνεχή μάχη. Τώρα όμως έμαθα να φροντίζω τον εαυτό μου, να βάζω μπροστά τα πράγματα που με ξεκουράζουν, που με γεμίζουν, που είναι σημαντικά για μένα.

Έμαθα ότι δεν θα πάρω χαρά από τη δουλειά, αλλά από τους ανθρώπους μου, τη φύση, τις δραστηριότητές μου. Και το πιο βασικό που έμαθα, είναι να ευχαριστιέμαι την κάθε στιγμή!»

(30925)