Έτσι θα σταματήσεις να είσαι ο ξεχασιάρης της παρέας

Απλές τακτικές που θα ενισχύσουν τη μνήμη σου για να σταματήσεις να είσαι ο ξεχασιάρης της παρέας

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν το έχουν και πολύ με τη μνήμη.

Ήταν έτσι από τότε που τους θυμάσαι και ενδεχομένως να είσαι ένας από αυτούς. Είσαι δηλαδή ο τύπος που δεν θυμάται που έχει παρκάρει, που ψάχνεται συνεχώς αν πήρε το κινητό από το σπίτι, που δεν θυμάται αν έβαλε ή όχι το πορτοφόλι στην τσάντα.

Και ναι, από ένα σημείο και μετά, όλα αυτά γίνονται σπαστικά.

Για να το αποτρέψεις αυτό χρειάζεσαι φωτογραφική μνήμη. Παρακάτω θα διαβάσεις μερικά κόλπα ώστε να φροντίσεις να μην ξεχνάς λεπτομέρειες.

Σε έχω κάπου κάπου σε ξέρω

Θυμήσου τη γειτονιά σου, σε ποια θέση υπάρχει ένα περίπτερο, αρτοποιείο ή κάποιο άλλο κτίσμα. Μετά συνέδεσε τα πρόσωπα που τυχαίνει να βλέπεις εκεί, από τον περιπτερά μέχρι την κοπέλα στο ταμείο. Όλο αυτό γυμνάζει την μνήμη δίνοντας της βάση.

Ουσιαστικά θέλεις να την μάθεις να μπαίνει στη διαδικασία να συνδέει αυτόματα ένα «χάρτη» μέσα στο κεφάλι, που απαρτίζεται από δρόμους, κτίρια, πρόσωπα. Δες το σαν άσκηση.

Το σκοτεινό δωμάτιο

Χρειάζεσαι ένα βιβλίο και το φως του δωματίου σου. Κάθε φορά που τελειώνεις μία παράγραφο από αυτό που διαβάζεις, σβήνεις το φως και προσπαθείς να φέρεις στο μυαλό σου όσο πιο πιστά γίνεται το κείμενο.

Δεν θέλεις να πετύχεις το 10/10, θέλεις να ενισχύσεις την φωτογραφική μνήμη και να βάζεις το μυαλό να λειτουργεί ασυνείδητα αποθηκεύοντας τις πληροφορίες.

Τα πορτρέτα

Μόνιμη άσκηση των profilers του FBI όταν πρέπει να θυμηθούν στοιχεία κατηγορουμένων από παλιότερες υποθέσεις. Εσύ μπορείς να το κάνεις με ηθοποιούς ή τραγουδιστές.

Επελεξε μία φωτογραφία πορτρέτο από το Google.

Προσπάθησε να θυμηθείς όσες περισσότερες ταινίες έχουν παίξει ή όλα τα τραγούδια που έχουν πει. Και πάλι θα έχεις μία κορυφαία εκγύμναση.

Πηγή: in.gr

(3)