Έκλεισε μία από τις 5 ΜΕΘ σε νοσοκομείο του Μιλάνου – Πανηγύριζαν οι γιατροί

Η Ιταλία έχει χτυπηθεί ανελέητα από τον κοροναϊό με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 23.660 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 178.972

Τη μία από τις πέντε μονάδες εντατικής θεραπείας έκλεισε το νοσοκομείο Niguarda του Μιλάνου, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορέσουν να κρύψουν τη χαρά τους.

«Είναι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κοροναϊού δεν έχει τελειώσει και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αλλά αυτά είναι τα πρώτα καλά νέα». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο instagram το νοσοκομείο.

Η Ιταλία έχει χτυπηθεί ανελέητα από τον κοροναϊό με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 23.660 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 178.972.

Και μπορεί οι αριθμοί αυτοί να είναι τρομακτικοί, ωστόσο, αρχίζουν να φαίνονται οι πρώτες αχτίδες φωτός.

«Είναι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν έχει τελειώσει και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αλλά υπάρχουν τα πρώτα καλά νέα. Η μείωση των τελευταίων ημερών στον αριθμό των νέων θετικών στον κοροναϊό, ασθενών, μας επέτρεψε να κλείσουμε μία από τις 5 μονάδες εντατικής θεραπείας, που τους δύο αυτούς μήνες χρειάστηκε να ανοίξουμε για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. 27 κρεβάτια που πριν από λίγες ημέρες φιλοξενούσαν ασθενείς σε πολύ σοβαρή κατάσταση λόγω κοροναϊού, είναι πλέον άδεια. Τώρα ο θάλαμος θα αναδιοργανωθεί και θα απολυμανθεί. Και στο τέλος…. Η χαρά εκείνων που, τις τελευταίες 50 ημέρες εργάστηκαν σε αυτό το τμήμα με μεγάλη αφοσίωση, επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και ευαισθησία… ένα μεγάλο ευχαριστώ!» αναφέρει η ανάρτηση.

https://www.instagram.com/p/B_KCltzhUVz/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Πηγή: in.gr

(25)