Αντρές Ινιέστα για τη μάχη με την κατάθλιψη: Αγκάλιαζα τη γυναίκα μου και δεν ένιωθα τίποτα

Ινιέστα για τη μάχη με την κατάθλιψη και την γυναίκα του

ΟΆντρες Ινιέστα 38χρονος Ισπανός χαφ, ένας από τους καλύτερους της γενιάς του και γενικά των τελευταίων δεκαετιών, μίλησε στο «The Wild Project» και τα πιο σημαντικά που είπε δεν ήταν αυτά για τη Μπαρτσελόνα και τους τίτλους που κατέκτησε μαζί της, αλλά τα όσα έζησε την περίοδο που έδινε μάχη με την κατάθλιψη.

«Αποφάσισα να μιλήσω για την ψυχική μου υγεία όταν δυσκολευόμουν. Ξέρω ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο, αλλά έπρεπε να πω τα πράγματα όπως ήταν. Ποτέ δεν σκέφτηκα να με αποκαλούν τρελό ή αδύναμο. Όταν πάλευα με την κατάθλιψη, το πιο ευχάριστο κομμάτι της ημέρας μου ήταν όταν έπαιρνα το χάπι μου και πήγαινα για ύπνο το βράδυ. Χάνεις τη χαρά από τη ζωή, από τα πάντα. Αγκάλιασα τη γυναίκα μου, αλλά ένιωθα σαν να αγκαλιάζω ένα μαξιλάρι. Δεν νιώθεις τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Ινιέστα, συμπληρώνοντας πως δουλεύει ακόμη πάνω στην ψυχική υγεία του.

«Πηγαίνω ακόμα σε θεραπεία, καθώς πρέπει να είμαι σε ειρήνη με τον εαυτό μου. Μου αρέσει να ακούω επαγγελματίες να μιλούν για την ψυχική υγεία και την κατάθλιψη», τόνισε σχετικά.

Μιλώντας για τις προοπτικές της Μπαρτσελόνα στην τρέχουσα σεζόν και τη δουλειά που κάνει ο πρώην συμπαίκτης του Τσάβι ως προπονητής, ο Ινιέστα είπε: «Αυτό που συνέβη αυτή τη σεζόν είναι σαν θαύμα. Τους βλέπω ως μια μεγάλη ομάδα, ολοκληρωμένη από όλες τις απόψεις, και ο χρόνος του Τσάβι την περασμένη σεζόν θα βοηθήσει επίσης. Η σεζόν είναι ακόμα μεγάλη και έχω μεγάλες ελπίδες».

Πηγή: athensvoice.gr

(29)