Όσα πρέπει να ξέρετε για την αυξητική στήθους!

Η αυξητική πλαστική μαστών αποτελεί μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις αισθητικής. Είναι εκείνη η επέμβαση της Πλαστικής Χειρουργικής που αφορά στην αύξηση του μεγέθους των μαστών. Γίνεται τις περισσότερες φορές με την τοποθέτηση ειδικών ενθεμάτων πίσω από τους μαστούς.

Σημαντικές ερωτήσεις που προκύπτουν σχετικά με την αυξητική στήθους είναι:

 • Ποιες είναι οι ενδείξεις; 

οι πολύ μικροί και σε μερικές περιπτώσεις οι ασύμμετροι μαστοί.

 • Ποιες είναι οι καλύτερες συνθήκες;

είναι μετά από απώλεια βάρους, μετά από εγκυμοσύνες, μετά από ασυμμετρία του ενός στήθους από το άλλο, μετά από θηλασμό που έχει χάσει τον όγκο το στήθος

 • Τι θα πρέπει να πούμε στον ασθενή;

θα πρέπει να εξηγήσουμε πως γίνεται το χειρουργείο, τι να περιμένει από το χειρουργείο, εάν θα διορθώσουμε την υπάρχουσα πτώση.

 • Τι προετοιμασία χρειάζεται για το χειρουργείο;

χρειάζεται ένας προ εγχειρητικός έλεγχος καθώς και μια μαστογραφία και ένα υπερηχογράφημα στο στήθος προ εγχειρητικά για να δούμε την ποιότητα του μαζικού αδένα και προκειμένου να εντοπιστεί κάποια άλλη παθολογία του μαστού.

 • Τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται;

συνιστάται γενική αναισθησία.

 • Πόσο κρατάει το χειρουργείο;

Το χειρουργείο διαρκεί 1-2 ώρες

 • Τα σημάδια είναι ορατά;

επειδή είναι πολύ μικρό το σημάδι είναι ελάχιστα ορατό

 • Που γίνονται τα σημάδια;

είτε γύρω από την θηλή, είτε υπομάστια

 • Τι είδους προσθέσεις χρησιμοποιούνται;

το είδος που χρησιμοποιούμε είναι ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας τραχείας επιφάνειας, που μπορεί να είναι στρογγυλά η ανατομικά

 • Που μπαίνουν τα ενθέματα σιλικόνης;

μπαίνουν κάτω από τον μαζικό αδένα, ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.

 • Μετά το χειρουργείο αφαιρούνται ράμματα από την τομή;

δεν αφαιρούνται ράμματα γιατί είναι απορροφήσιμα

 • Τι προσέχουμε μετά το χειρουργείο;

προσέχουμε να μην αθληθούμε για 1 μήνα, να μην κάνουμε επίπονη σωματική άσκηση για 1 μήνα, να μην σηκώνουμε βάρη για 1 μήνα. Συνιστάται στην ασθενή να κάνει ένα ελαφρύ μασάζ για 2 μήνες ώστε τα ενθέματα σιλικόνης να παραμείνουν μαλακά, και να τοποθετεί μια ειδική αναπλαστική κρέμα στην ουλή για την πιο γρήγορη και ολοκληρωμένη επούλωσή της.

 • Τα ενθέματα είναι μόνιμα;

τα ενθέματα αυτά είναι μόνιμα, δεν χρειάζονται δηλαδή αλλαγή, εκτός κι αν επιθυμεί να αλλάξει μέγεθος και σχήμα.

Συμπερασματικά:

μπορεί μια γυναίκα να βάλει τα ενθέματα σιλικόνης και πριν τεκνοποιήσει γιατί δεν εμποδίζει τον θηλασμό και ο μαστός παραμένει ευαίσθητος σε όλες τις ορμονικές αλλαγές που μπορεί να υποστεί ένα γυναικείο σώμα, χωρίς να τον επηρεάσει, αποκτώντας έτσι η γυναίκα ένα πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα με ελάχιστα ορατά σημάδια.

Το άρθρο υπογράφει η Dr. Μαρία Δ. Κοτρώτσιου είναι Πλαστικός Χειρουργός (MD, Phd). Απόφοιτη Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. EΠIMEΛHTPIA A KΛINIKH ΠΛAΣTIKH – EΠANOPΘΩTIKH XEIPOYPΓIKH ” NOΣOKOMEIO EYAΓΓEΛIΣMOΣ. Ενώ επίσης έχει στο ενεργητικό της πλούσια κλινική εμπειρία, πληθώρα δημοσιεύσεων & επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και εκπαιδευτικά courses.

(Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://kotrotsiou.gr/index.html)

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πλουτάρχου 18,  Κολωνάκι, Αθήνα.

(Τηλ. 210-7252422)

(1090)