Παλιές χαρούμενες αναμνήσεις: όπλο απέναντι στην κατάθλιψη

Όταν ένα άτομο ζει υπό το βάρος της κατάθλιψης, είναι σύνηθες να αγκιστρωθεί σε έναν φαύλο κύκλο αρνητικών συναισθημάτων. Υπάρχουν όμως απλές πρακτικές με τις οποίες μπορεί να νιώσει καλύτερα! 

Έρευνες δείχνουν ότι οι χαρούμενες αναμνήσεις μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της διάθεσης.

Μερικές ιδέες λοιπόν για να επαναφέρετε το χαμόγελο σας είναι:

1. Ξεφυλλίστε τα παλιά άλμπουμ φωτογραφιών. Ο καθένας μας έχει – άλμπουμ ή κουτιά παπουτσιών γεμάτα φωτογραφίες από το παρελθόν. Κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες και εκτιμώντας τα πράγματα από το παρελθόν θα μπορούσε να δημιουργήσει θετικές σκέψεις και συναισθήματα.

anamn-photo-new

2. Γράψτε τις όμορφες αναμνήσεις. Καταγράφοντας σε ένα κομμάτι χαρτί ό,τι όμορφο θυμάσαι, βοηθάει να το ανακαλέσεις με περισσότερες λεπτομέρειες και να μην το ξεχάσεις αργότερα. Θα εκπλαγείτε όταν «πιάσετε» τον εαυτό σας με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο!

once-864x400_c-notes-new

3. Συνδεθείτε με τους ανθρώπους από το παρελθόν. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξαναζήσετε τις χαρούμενες στιγμές του παρελθόντος είναι να μιλήσετε με τους ανθρώπους με τους οποίους «δημιουργήσατε» μαζί αυτές τις στιγμές. Τηλεφωνήστε σε εκείνον το παλιό συγκάτοικο από τη σχολή για ένα μεσημεριανό γεύμα – το πιο πιθανό είναι να γελάσετε και οι δύο με την ψυχή σας!

couple-new

4. Βάλτε τις αναμνήσεις σε κοινή θέα. Γιατί να κρύβετε φωτογραφίες και αναμνηστικά σε ένα συρτάρι? Βάλτε τις φωτογραφίες με τις όμορφες στιγμές σας σε κορνίζες και τοποθετείστε τις στο σπίτι σας. Όχι μόνο θα βελτιώσετε την αισθητική του χώρου σας, αλλά θα αυξήσετε τις στιγμές της θετικής διάθεσης, αφού θα τις βλέπετε πολύ συχνότερα.

mfuzas3-album-new

(57264)