Τι είναι το lifting των γεννητικών οργάνων;

Η αισθητική αποκατάσταση των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της ανατομικής, αλλά και ψυχολογικής ισορροπίας της ίδιας αλλά και του συντρόφου της, προσδίδοντάς της αυτοπεποίθηση, ευεξία και αρμονική σεξουαλική ζωή.

Οι εφαρμογές της “πλαστικής χειρουργικής” στη γυναικολογία είναι πλέον πολλές και λύνουν πληθώρα προβλημάτων, για τα οποία μέχρι σήμερα οι γυναίκες συνήθως δε μιλούσαν καν στους γυναικολόγους τους, κυρίως λόγω ντροπής.

Η αισθητική γυναικολογία, μια αναπτυσσόμενη υπο-ειδικότητα που εισάγει την πλαστική χειρουργική στη γυναικολογία, έρχεται για να βελτιώσει τόσο τη φυσική εμφάνιση, όσο και τη λειτουργικότητα του κόλπου και γενικότερα του αιδοίου. Στις περισσότερες των περιπτώσεων επιτυγχάνονται και οι δύο στόχοι ταυτόχρονα.

Μακριά και χαλαρά χείλη, δυσμορφίες, ερεθισμoί, ερυθρότητα, πόνος και δυσφορία κυρίως κατά τη σεξουαλική επαφή, ακόμη και υποτροπιάζουσες κολπίτιδες, μπορούν τώρα να επιδιορθωθούν χάρις στις εφαρμογές του laser στον τομέα της γυναικολογίας.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση της μεγάλης χαλάρωσης όλης της περιοχής του κόλπου και του πυελικού εδάφους λόγω πολλαπλών τοκετών που συνοδεύονται από γρήγορη πρόσληψη και απώλεια πολλών κιλών. Πάθηση που συχνά συνοδεύεται και από ήπια ακράτεια ούρων στην προσπάθεια.

Η κολπική αναζωογόνηση με laser γίνεται μία από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις και δίνει τη λύση, ειδικά αν συνδυαστεί με PRP κόλπου.

(Πηγή: https://maternacare.gr/)

Το άρθρο υπογράφει ο Γρυπάρης Στ. Ιωάννης Μαιευτήρας – Χειρουργός / Γυναικολόγος. Εξειδικευθείς στην Υπογονιμότητα και την Αισθητική Γυναικολογία.

(αναλυτικότερα βιογραφικά στοιχεία του ιατρού θα βρείτε εδώ: http://bit.ly/2FxnB4o)

 Στοιχεία επικοινωνίας:

 διευθ.:  Αρ. Καλλιγά 13 – Πειραιάς
 
τηλ. επικοινωνίας:  (+30) 210 4511220 (+30) 6937 202728

 

(616)