Αύριο η μεγάλη μέρα για τη ψυχική υγεία!

Το Mental Health Conference, το εξειδικευμένο συνέδριο για τις ψυχικές παθήσεις, οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το HealthDaily και το www.kontasou.com, υπό την αιγίδα του ΣΦΕΕ και την ευγενική υποστήριξη της ΠΕΦ, την Τρίτη 26 Μαΐου, στο ξενοδοχείο DivaniCaravel.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου «Mental Health Conference: Political Imperatives and Economic Challengesin Times of Crisis», θα τεθούν όλα τα κρίσιμα θέματα της ψυχικής  υγείας.

Ο Σταμάτης Μαλέλης, ως εμπνευστής του kontasou.com, της πρώτης διαδικτυακής πλατφόρμας για την κατάθλιψη,συμμετέχει στο συνέδριο κορυφής, μαζί με υψηλότατου επιπέδου ομιλητές, αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία.

Εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο

Πάνω από 25 διακεκριμένοι ομιλητές, από όλο τον κόσμο, όπως η επικεφαλής του Τομέα Υγείας του ΟΟΣΑ Francesca Colombo και ο πρόεδρος Ευρώπης της GAMIAN (Διεθνής Συμμαχία των Δικτύων Προάσπισης των Δικαιωμάτων των Ψυχικά Ασθενών) PedroMontellano, έρχονται στην Ελλάδα για το συνέδριο.

Ανάμεσα τους και πολιτικά πρόσωπα όπως ο κ. Ξάνθος, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας καθώς και επιστήμονες και ακαδημαϊκοί όπως η κα Μαλλιώρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Παν. Αθηνών, ψυχολόγοι και ψυχίατροι όπως η κα Ντούμου, Ψυχολόγος και Επιστημονικός Συνεργάτης του kontasou.com, αλλά και πάνω από 10 σύλλογοι ασθενών, πλαισιώσουν την κορυφαία αυτή συνάντηση.

Ενότητα Κατάθλιψη

Ειδική ενότητα για την κατάθλιψη έχει ενταχθεί στο συνέδριο, μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του Σταμάτη Μαλέλη. Ο ίδιος μάλιστα θα ηγηθεί και θα συντονίσει την ενότητα, εξιστορώντας τη δική του μάχη με τον μαύρο ήλιο της κατάθλιψης καθώς και τις εμπειρίες του από τις 12 Εκδηλώσεις Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης που έκανε σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Κορυφαίες Έρευνες

Για πρώτη φορά παρουσιάζονται τα αποτελέσματα 6 κορυφαίων ερευνών για την ψυχική υγεία, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα του σήμερα, όπως η έρευνα της κα Οικονόμου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Παν. Αθηνών, Α Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ΕΠΙΨΥ, για την οικονομική κρίση και κατάθλιψη αλλά και του κ. Σουλιώτη, Επίκουρο Καθηγητή Πολιτικής Υγείας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Παν. Πελοποννήσου για τη σχέση κατάθλιψης και εργασίας.

Σημαντική Πρωτοβουλία

Ολοκληρώνοντας μάλιστα το συνέδριο, ο Σταμάτης Μαλέλης θα ανακοινώσει επίσημα τη δημιουργία δωρεάν προφίλ στο www.kontasou.com,για ιατρούς και ειδικούς ψυχικής υγείας ώστε οι άνθρωποι που υποφέρουν να μπορούν να βρουν εύκολα και άμεσα την υποστήριξη και εξειδικευμένη βοήθεια που χρειάζονται. Δε μένει όμως μόνο εκεί αλλά προχωράει κι ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας την πρώτη πλατφόρμα έκφρασης, επικοινωνίας και υποστήριξης όλων των συλλόγων ασθενών. Δωρεάν προφίλ-minisite σε κάθε σύλλογο ώστε να αποκτήσει φωνή και δύναμη στο δύσκολο έργο του. Μια πρωτοβουλία που αγκαλιάζει ζεστά ένα τόσο σημαντικό συνέδριο, που όλοι αξίζει και πρέπει να παρακολουθήσουν.

Τρίτη 26 Μαΐου

Ξενοδοχείο Divani Caravel

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στο http://www.kontasou.com/mental-health-conference/

(11970)