Πόσο διαρκεί η θεραπεία της κατάθλιψης;

Η ολική ανάρρωση μπορεί να πάρει χρόνο. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, το άτομο πρέπει να βρει τρόπους να διαχειριστεί τη κατάθλιψη και να ζήσει με την ύπαρξη της.

Σε αυτό βοηθούν τόσο η ψυχολογική και ιατρική περίθαλψη όσο και πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους για να είναι εύκολη και ανώδυνη η διάρκεια της θεραπείας.

“Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για το άτομο να βρει τον τρόπο με τον οποίο ηρεμεί και σταματάει το άγχος του… Δεν πρέπει ακόμα να υποβάλλεται σε δραστηριότητες και διαδικασίες που ούτως ή άλλως είναι ψυχοφθόρες…”

 

Να σημειωθεί ότι:

οι περισσότεροι άνθρωποι (περίπου το 80%) που αναζητούν βοήθεια για την κατάθλιψη καταφέρνουν να την αντιμετωπίσουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Η επιλογή του κατάλληλου ειδικού είναι το πρώτο και καταλυτικής σημασίας βήμα προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής θεραπείας.

Η φαρμακευτική θεραπεία και η ψυχοθεραπεία είναι οι πλέον οι ενδεδειγμένες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, ωστόσο υπάρχουν και μια σειρά από εναλλακτικούς τρόπους βοήθειας και απλές πρακτικές που μπορούν να παίξουν θετικό ρόλο όπως άσκηση, σωστή διατροφή,  καλός ύπνος και αποφυγή αλκοόλ επίσης βοηθούν στην αντιμετώπιση δυσάρεστων συναισθημάτων.

Η κάθε περίπτωση κατάθλιψης χρειάζεται διαφορετική θεραπευτική αντιμετώπιση, ενώ η χορήγηση οποιασδήποτε αγωγής προϋποθέτει μια εκτενή και λεπτομερή διαγνωστική εξέταση από το γιατρό.

Να αναφέρουμε ακόμα πως η διαδικασία ανάρρωσης δεν έχει κατ ‘ανάγκην μια σαφή αρχή, μέση και τέλος. Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα μόνο επεισόδιο κατάθλιψης ή άγχους στη ζωή τους, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν περισσότερα.

 

 

kontasou.com

(40561)