Πως θα αποκτήσω το στήθος που ονειρεύομαι;

Ο μαστός για την πλειοψηφία των γυναικών είναι το βασικό στοιχείο της θηλυκότητας, της προσωπικότητας, της σεξουαλικότητας, της αυτοεκτίμησης. Δεν είναι περίεργο λοιπόν για μια γυναίκα να παρατηρεί σχολαστικά στον καθρέφτη της, το σχήμα του, το μέγεθος, τη συμμετρία όπως και αλλοιώσεις στο σύμπλεγμα της θηλής και της θηλαίας άλω.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρατηρεί καθημερινά τις αλλαγές στο μέγεθος, στον βαθμό πτώσης του μαστού όπως και ασυμμετρίες που μπορεί να εμφανιστούν. Έτσι σταδιακά δημιουργεί μία ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό της για το ιδανικό στήθος, χωρίς όμως να γνωρίζει τον τρόπο ή τις μεθόδους με τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί.

Έτσι φτάνει η ώρα που οι σκέψεις αυτές ωριμάζουν και βρίσκεται μπροστά στον πλαστικό χειρουργό όπου για πρώτη φορά απευθύνεται σε κάποιον που η επιστημονική του κατάρτιση και εμπειρία οφείλει να της δώσει λύση στο πρόβλημά της.

Αυτή η πρώτη επίσκεψη  είναι η πιο σημαντική:

που θα κρίνει την απόλυτη ικανοποίηση της γυναίκας μετά την επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός λοιπόν πρέπει τώρα να εκτιμήσει κλινικά την επιθυμία τής ασθενούς την κατάσταση του στήθους, την ποιότητα του δέρματος την πυκνότητα του στήθους το βάρος του, σωματομετρικά στοιχεία (ύψος, βάρος, περιφέρεια στήθους, λεκάνης) τυχόν ασυμμετρίες.

Όμως το πιο σημαντικό και δύσκολο είναι να καταλάβει την εικόνα που έχει δημιουργήσει η γυναίκα στο μυαλό της για το μελλοντικό της στήθος, γιατί αυτό είναι που θα κρίνει το πόσο ικανοποιημένη θα είναι από το αποτέλεσμα της επέμβασης.

Ο πλαστικός χειρουργός όσο καλά επιστημονικά και τεχνικά καταρτισμένος είναι – ΠΡΕΠΕΙ – να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις προσδοκίες, ώστε να μπορέσει να αποφασίσει και να εξηγήσει τις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσει τους περιορισμούς της κάθε μεθόδου και το πόσο εφικτό είναι να επιτευχθεί αυτή η ιδεατή ιδανική εικόνα. Όσο περισσότερο το αποτέλεσμα πλησιάζει αυτή την ιδεατή εικόνα τόσο περισσότερο ικανοποιητικό θεωρείται.

Δεν αρκεί λοιπόν μία τέλεια εκτελεσμένη επέμβαση – τεχνική πού θα πετύχει ένα πιο μεγάλο, πιο στητό ή πιο μικρό στήθος αλλά μία άψογη επέμβαση πού στόχο έχει αυτή την ιδεάτη – ιδανική εικόνα πού είναι απόλυτα εξατομικευμένη και μοναδική για την συγκεκριμένη γυναίκα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρατηρεί καθημερινά τις αλλαγές στο μέγεθος, στον βαθμό πτώσης του μαστού όπως και ασυμμετρίες που μπορεί να εμφανιστούν. Έτσι σταδιακά δημιουργεί μία ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό της για το ιδανικό στήθος, χωρίς όμως να γνωρίζει τον τρόπο ή τις μεθόδους με τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί.

(Έτσι φτάνει η ώρα που οι σκέψεις αυτές ωριμάζουν και βρίσκεται μπροστά στον πλαστικό χειρουργό όπου για πρώτη φορά απευθύνεται σε κάποιον που η επιστημονική του κατάρτιση και εμπειρία οφείλει να της δώσει λύση στο πρόβλημά της.)

Αυτή η πρώτη επίσκεψη είναι η πιο σημαντική, κατά τη γνώμη μου, στιγμή που θα κρίνει την απόλυτη ικανοποίηση της γυναίκας μετά την επέμβαση.

Ο πλαστικός χειρουργός λοιπόν πρέπει τώρα να εκτιμήσει κλινικά την επιθυμία τής ασθενούς την κατάσταση του στήθους, την ποιότητα του δέρματος την πυκνότητα του στήθους το βάρος του, σωματομετρικά στοιχεία (ύψος, βάρος, περιφέρεια στήθους, λεκάνης) τυχόν ασυμμετρίες.

Όμως το πιο σημαντικό και δύσκολο είναι να καταλάβει την εικόνα που έχει δημιουργήσει η γυναίκα στο μυαλό της για το μελλοντικό της στήθος, γιατί αυτό είναι που θα κρίνει το πόσο ικανοποιημένη θα είναι από το αποτέλεσμα της επέμβασης.

Ο πλαστικός χειρουργός όσο καλά επιστημονικά και τεχνικά καταρτισμένος είναι ΠΡΕΠΕΙ να:

δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις προσδοκίες, ώστε να μπορέσει να αποφασίσει και να εξηγήσει τις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσει τους περιορισμούς της κάθε μεθόδου και το πόσο εφικτό είναι να επιτευχθεί αυτή η ιδεατή ιδανική εικόνα. Όσο περισσότερο το αποτέλεσμα πλησιάζει αυτή την ιδεατή εικόνα τόσο περισσότερο ικανοποιητικό θεωρείται…

Δεν αρκεί λοιπόν μία τέλεια εκτελεσμένη επέμβαση – τεχνική πού θα πετύχει ένα πιο μεγάλο, πιο στητό ή πιο μικρό στήθος αλλά μία άψογη επέμβαση πού στόχο έχει αυτή την ιδεατή – ιδανική εικόνα πού είναι απόλυτα εξατομικευμένη, και μοναδική για την συγκεκριμένη γυναίκα.

 

Το άρθρο υπογράφει ο Γιώργος Καπράλος –  Πλαστικός Χειρουργός. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής HESPRAS.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Σ. Καράγιωργα 100 & Βουλιαγμένης, τ.κ. 166 75, Γλυφάδα
τηλ.: 210 964 99 97, 694 420 11 99

 

(http://www.kapralosgeorge.gr/)

 

(302)