Ποιες γυναίκες χρειάζονται αναζωογόνηση κόλπου;

Η σύγχρονη γυναίκα έχει αναφαίρετο δικαίωμα στη διατήρηση της λειτουργικότητας του κόλπου της, ή στην αλλαγή της εμφάνισης της γεννητικής περιοχής.

Με το πέρασμα του χρόνου, είτε λόγω τραυματικών γεγονότων όπως η εγκυμοσύνη και ο τοκετός, είτε λόγω φυσικής γήρανσης, τόσο ο κόλπος, όσο και η εξωτερική εμφάνιση του αιδοίου αλλάζουν. Η αισθητική γυναικολογία, μια αναπτυσσόμενη υπο-ειδικότητα που εισάγει την πλαστική χειρουργική στη γυναικολογία, έρχεται για να βελτιώσει τόσο τη φυσική εμφάνιση, όσο και τη λειτουργικότητα του κόλπου και γενικότερα του αιδοίου. Στις περισσότερες των περιπτώσεων επιτυγχάνονται και οι δύο στόχοι ταυτόχρονα.

Τα αποτελέσματα της αισθητικής γυναικολογίας μπορούν να αυξήσουν την απόλαυση της σεξουαλικής δραστηριότητας, ενώ ταυτόχρονα αναζωογονούν τα γεννητικά όργανα, κάνοντας τη συγκεκριμένη περιοχή στο σώμα σας να φαίνεται νεότερη, ομορφότερη και πιο ποθητή. Η σεξουαλική υγεία είναι σημαντική για μια χαρούμενη και ισορροπημένη ζωή. Εκτός από τη σωματική ευχαρίστηση, το σεξ ενδυναμώνει τους δεσμούς ανάμεσα στο ζευγάρι και προσθέτει ενθουσιασμό στην καθημερινότητά μας.

– Γιατί κάποιες γυναίκες επιλέγουν την αισθητική γυναικολογία;

Πολλές γυναίκες είναι δυσαρεστημένες με την εμφάνιση των γεννητικών τους οργάνων. Αισθητικά δυσάρεστες δομές στα έξω γεννητικά όργανα μπορεί να είναι αποτέλεσμα: κληρονομικών χαρακτηριστικών, του τοκετού, τραυματισμού, ή της φυσικής γήρανσης.

Είτε πρόκειται για το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα, ή ακόμη και τη γενικότερη εμφάνιση της ευαίσθητης περιοχής, κάποιες γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες, με αποτέλεσμα να αισθάνονται αμηχανία, ντροπή, αγωνία και ανασφάλεια, κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αποστροφή από το σεξ!

Ένα κοινό πρόβλημα που εμφανίζεται καθώς το σώμα της γυναίκας περνάει τη διαδικασία του τοκετού και της φυσικής γήρανσης, είναι αυτό της κολπικής χαλάρωσης. Οι μύες και οι σύνδεσμοι που περιβάλλουν τον κόλπο της τραυματίζονται ή χαλαρώνουν, οδηγώντας σε ακράτεια ούρων κατά την προσπάθεια, την απώλεια του μυϊκού ελέγχου και τη μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης, τόσο στη γυναίκα όσο και στον σύντροφο της.

Σε αρκετές περιπτώσεις πολλές γυναίκες βιώνουν δυσφορία ή πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, ή ακόμη και κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς τους ως αποτέλεσμα των αλλαγών που φέρνει η εμμηνόπαυση ή οι τραυματισμοί στον κόλπο.

Η αποκατάσταση πλέον αυτών των προβλημάτων είναι εφικτή! Η σύγχρονη ιατρική μπορεί, με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας μεθόδων, να προσφέρει μία σειρά λύσεων συνδυάζοντας άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα, τη σεξουαλική ζωή και κυρίως την αυτοπεποίθηση της γυναίκας !

“Δεν μπορείς να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς αν φοβάσαι να αφήσεις την ακτή απ’τα μάτια σου…”

 

– Γιατί να επιλέξετε αναζωογόνηση κόλπου;

Η αναζωογόνηση του κόλπου είναι μια διαδικασία που ενισχύει τη ζωτικότητα του κόλπου. Ο γεννητικός σωλήνας μπορεί να τραυματισθεί ή να χαλαρώσει μετά από τοκετό ή λόγω γήρανσης. Το Αμερικάνικο Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων συμφωνεί ότι παρότι η αναζωογόνηση κόλπου βοηθά στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, είναι μια επέμβαση που μπορεί να αυξήσει την ευπάθεια του κολπικού τοιχώματος, επομένως είναι απαραίτητο να αναζητήσετε σωστή συμβουλευτική πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή κάποιας μεθόδου.

Το – αδυνάτισμα και η χαλάρωση του κολπικού τοιχώματος – έχει κάποιες αρνητικές επιπτώσεις: απώλεια της αισθητικότητας και δυσφορία κατά τη σεξουαλική πράξη, ακράτεια ούρων στην προσπάθεια και μειωμένη αυτοεκτίμηση. Ευτυχώς η κολπική αναζωογόνηση προσφέρει μία γκάμα θεραπειών για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Με την αιδοιοπλαστική όχι απλά στενεύει ο κόλπος, αλλά γίνεται και πιο ευαίσθητος. Η πλαστική των χειλέων του αιδοίου (labiaplasty) είναι μια χειρουργική παρέμβαση η οποία αλλάζει το μέγεθος των χειλέων του αιδοίου. Μερικές φορές τα χείλη είναι ασύμμετρα ή υπερμεγέθη, και οι γυναίκες επιλέγουν να διορθώσουν αυτές τις ατέλειες.

Η αναζωογόνηση του κόλπου προάγει την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως ανασκευαστική, είτε ως αισθητική επέμβαση. Με την ανασκευαστική τεχνική βελτιώνεται η λειτουργικότητα του κόλπου, ενώ με την αισθητική αλλάζουμε το σχήμα.

Η υγιεινή και η καλή λειτουργικότητα του κόλπου είναι ένα ευαίσθητο θέμα που πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, διότι είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του γυναικείου σώματος. Εκτός από το όργανο μέσω του οποίου έρχεται στον κόσμο μια νέα ύπαρξη, είναι επίσης ο στυλοβάτης μιας ευτυχισμένης και χαρούμενης ζωής εφόσον λειτουργεί σωστά προσφέροντας σεξουαλική ευημερία.

Η αναζωογόνηση κόλπου επιδιορθώνει τραυματισμούς του κόλπου, αποκαθιστά το σχήμα και τη διάμετρό του, και δημιουργεί κολπικά επάρματα, τα οποία είναι ιδιαιτέρως σημαντικά στη σεξουαλική πράξη. Οι γυναίκες επιθυμούν να νιώθουν άνετα με το σώμα τους, και η αναζωογόνηση του κόλπου αποκαθιστά την αυτοπεποίθησή τους.

(Πηγή: https://maternacare.gr/)

 

Το άρθρο υπογράφει ο Γρυπάρης Στ. Ιωάννης Μαιευτήρας – Χειρουργός / Γυναικολόγος. Εξειδικευθείς στην Υπογονιμότητα και την Αισθητική Γυναικολογία.

(αναλυτικότερα βιογραφικά στοιχεία του ιατρού θα βρείτε εδώ: http://bit.ly/2FxnB4o)

Στοιχεία επικοινωνίας:

διευθ.:  Αρ. Καλλιγά 13 – Πειραιάς 
τηλ. επικοινωνίας:  (+30) 210 4511220 (+30) 6937 202728

(1246)